Dünya Ruj Günü : 3D baskılı ruj

0
675 Okunma
3D baskılı ruj aplikatörü ile her defasında mükemmel bir makyaj!

Dünya Ruj Günü Kutlu Olsun! Günlük makyaj yaparken bize enerji veren kozmetik ürünlerden bir tanesi de rujdur.  Dünya Ruj Günü’ne özel olarak bugün, 3D baskılı rujlar alemine yolculuk yapıyoruz!

3D baskı, hayatımızın hemen hemen her alanında devrim yaratıyor !  İngiltere’deki Kozmetik Bilimi Grubundaki araştırmacılar, yepyeni bir endüstri ve uygulama için 3D  baskılı ruju keşfettiler. Dermatoloji ve Kozmetoloji Dergisi’nde  yayınlanan çalışmada ,  kişiselleştirilmiş makyaj üretmek için 3D baskı kullanımını tarifi yayınlandı. Bu çalışma, kullanıcının dudaklarına mükemmel bir şekilde uyan bir ruj aplikatörü üretmek için hem 3D tarama hem de 3D baskı teknolojisini kapsıyor.

Artık rujumuzu sürmek için ayna kullanmamıza gerek yok!

Dijital bir görüntü elde etmek için ilk adım olarak bir bireyin dudaklarının yüksek kalitede taranmasını sağlanıyor.  Bunun sonucunda üç elementli bir dijital model elde edilmiş oluyor.

 

Dünya Ruj Günü : 3D baskılı ruj

Yapılan çalışmalarda bir ruj tabanı, kalıp ve kapak 3D yazıcı kullanılarak üretiliyor.

Dünya Ruj Günü : 3D baskılı ruj

Kalıplar; 3D baskıyla basıldıktan sonra, rujla dolduruluyor. Rujla doldurulan kalıplar, buzdolabına koyuluyor. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra rujlar kalıplardan çıkartılıyor. .

Dünya Ruj Günü : 3D baskılı ruj

Sıradaki aşama ise test aşaması! Araştırmacılar rujlardan sadece bir tane açık kazanan olduğunu buldular. Ortaya çıkan sonuç ise kalıbın iç kısmı, bireyin dudak konturları mükemmel bir şekilde eşleşen eşsiz bir şekle sahip! 3D teknolojisiyle elde edilen ruj bireyin dudaklarına  göre özelleşmiş bir ruj!

Kendi 3D dudak taramamamıza sahip olmanın en güzel yanı ,kullandığımızda ağzımıza mükemmel bir şekil verdiğinden, artık  her yerde bir ayna bulup kontrol etmeye çalışmamıza gerek kalmaması!

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz