Dünyaca ünlü moda sergilerini online gezin

0
140 Okunma

Evde kaldığımız bu günlerde zaman geçirmek için yeni aktiviteler bulmaya çalışırken biz sizin için hem eğlenceli hem öğretici bir aktivite bulduk. ‘Moda sergisi gezisi’

Moda severleri oldukça mutlu edecek olan bu yazımızda, dünyaca ünlü isimlerin eserlerini evlerinize konuk ediyor olacağız. Harper’s Bazaar’dan aldığım bilgilere göre işte o sergilerden bazıları;

1- Faces Of Frida : Google Arts & Culture tarafından hayata geçirilen (Faces of Frida) “Frida’nın Yüzleri” koleksiyonu Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun farklı yüzlerini dijital ortamda dünya ile buluşturuyor. Google Arts & Culture projesine hem bilgisayarınızdan hem de mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz.

2- Cats in art history :Universal Museum of Art ile Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais ortaklığında oluşturulan Cats in Art History sergisi, eğlenceli ve öğretici. Kedilerin sanattaki yerine ve yüzyıllar boyunca gelişen çeşitli sembollerine odaklanıyor.

3-Louis Vuitton Foundation :20 Şubat – 26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Louis Vuitton Vakfı, Joan Mitchell, Alex Katz, Gerhard Richter, Ettore Spalletti ve Yayoi Kusama’nın eserlerini içeren koleksiyonundan zengin bir seçim olan Le parti de la peinture sergisini sundu.

4: Fashion at Versailles: Modanın doğum yeri olarak kabul edilen Versay, 1780’lerdeki Louis XVI döneminde, her gün düzenlenen resmi törenlerde erkek ve kadın modasının ana hatları çizildi. Château de Versailles, bir yandan erkek stil kodlarına, diğer yandan da ilk moda ikonlarından biri olan Marie-Antoinette’in tarzını inceleyen iki sanal sergi sunuyor.

kaynak:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz