Dünyanın en genç kadın pilotu: Kate McWilliams

1
542 Okunma
Dünyanın en genç kadın pilotu Kate McWilliams

Pilotluk ciddi eğitim gerektiren ve genellikle erkeklerin önde olduğu bir meslek. Alışılagelmiş bu iki kuramı da yıkabilecek bir isimden bahsedeceğiz. Dünyanın en genç kadın özel pilotu Kate McWilliams. Havacılığa olan merakı küçük yaşlarda başlayan Kate‘ın bu başarı serüveni birçok insana ilham olabilecek düzeyde. Şuan 26 yaşında olan bu başarılı kadının hikayesini yakından inceleyelim.

Havacılığa olan merakı 8 yaşındayken başladı

Dünyanın en genç kadın pilotu Kate McWilliams

Ailesi ile yaptığı bir seyahat sırasında pilotların olduğu alana giden Kate, pilotun önünde duran düğmelerden çok etkilendi. Daha sonra bunun büyüsünden çıkıp pilotları inceleyen başarılı kadın, pilotların ikisininde erkek olduğunu fark etti. sadece erkekler pilot olabileceğini düşündüğü için kısa bir süre bu hayaline ara veren Kate, Kuzey İngiltere‘de Hava Harp Okulu‘na başladı. farklı ekip ve gruplara katılarak uçmayı sevdiğini ve bunu başarmak istediğini fark etmiş.

L3 Airline Academy de eğitimler aldı

//www.instagram.com/embed.js

Etkilendiği bu alanda daha başarılı olmak için çeşitli kurs ve ekiplere katıldı. Birçoğu ücretli olan bu kursları başarılar ile tamamladı. Geçerliliği yüksek olan L3 Airline Academy‘e katılabilmek için çeşitli sertifika ve testlerden geçti. Bu alanı da başarı ile tamamlayan Kate McWilliams, artık ehliyetini almak için başvurulara başladı.

21 yaşında ilk uçuşunu yaptı

//www.instagram.com/embed.js
Aldığı eğitimler ile birlikte deneyimli bir kaptanın eşliğinde ilk ciddi uçuşunu gerçekleştirdi. Her altı ayda bir similatör eğitimlerine devam eden Kate, şimdi 28 yaşında başarılı ve en genç kadın pilot olarak anlıyor.

Her sabah içine sıkılmadan giden ve hayallerini gerçekleştiren Kate McWilliams, işinden ve hayatından oldukça memnun. başarılı kadının hayatını daha yakından takip etmek için buradan Instagram hesabına ulaşabilirsiniz.

1 Yorum

  1. Amerikada pilot olabilmek icin 18 yasini doldurmus olma sarti yoktur. Orada ucagi kullanabiliyorsan yasin bir onemi yoktur. Bu seebeple oradan cikan pilotlarin genc olmasi sasirilacak bir durum degildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz