En iyi öğretmen Andria Zafirakou

0
335 Okunma

Her yıl Varkey Vakfı tarafından düzenlenen Global Teacher Prize, eğitim alanında projeleri desteklemek amacı ile kurulmuştu. Her sene fark yaratan eğitmenlerin ödül aldığı programda, bu sene başarılı kadın öğretmen Andria Zafirakou büyük ödülün sahibi oldu.

Dubai’de düzenlenen Küresel Öğretmen Ödülü’nde finale kalan isimler arasında Samsun Ayvacık ilçesindeki anaokulu öğretmeni Nurten Akkuş‘da yer aldı.

Başarılı kadın öğretmen Andria Zafirakou

Andria Zafirakou

İngiltere de Alperton Community College’da Güzel Sanatlar öğretmeni olan Andria Zafirakou, okuldaki öğrencilere 35 farklı dilde selamlamayı öğrettiği video ile adını duyurmuştu. Yaklaşık 400 öğrencisi bulunan Yunan asıllı öğretmen, bulunduğu bölgedeki sorunlara dikkat çekmeyi de ihmal etmedi.

39 yaşındaki başarılı kadın, kazandığı bir milyon dolarlık ödülü yine eğitim hayatı için kullanacağını aktarırken duygularını şöyle aktardı:

Öğrencilerimi önemsiyorum. Benim işim ders sonlanınca bitmiyor. Ben öğrencilerimin hayatlarını düşünüyor ve ne tür sorunlar yaşarlarsa yaşasınlar onlara yardım etmeye çalışıyorum.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz