Dünyanın en güzel havalimanlarından bazıları Tokyo gibi büyük şehirlerde olabilirken bazıları ise hiç beklenmedik şekilde küçük şehirlerde inşa edilmiş. Biz de sizler için seçtiğimiz, teknoloji ile mimarlığı birleştiren havalimanlarını listeledik.
Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport — Spain
Havalimanı ilk uçuşlarını 1993 senesinde gerçekleştirdi. 2006 yılında ise yeni terminalini kurmasıyla birlikte geçtiğimiz her iki yılda da 50,000,000 üzerinde yolcuyu ağırladı.
Vancouver International Airport — Canada
Vancouver Uluslararası Havalimanı, uçuşunuz olmadığında bile ziyaret etmek isteyebileceğiniz bir yer. İçerisindeki heykel koleksiyonunun yanısıra birden fazla akvaryum sergilenmektedir.
Singapore Changi Airport
Havacılık alanında bilinen internet sitesi Skytrax, Singapur Changi Havalimanını son beş yıldır ard arda dünyadaki en iyi havalimanı olarak seçmiştir. İçerisinde birden fazla bahçe, sinema salonu ve yüzme havuzu bulunmasından dolayı bu seçim şaşırtıcı değildir.
Kuala Lumpur International Airport — Malaysia
İçerisinde 10’un üzerinde lüks yolcu salonu ve masaj merkezleri olan Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı, yolcularına seyahatlerinden önce rahatlamaları için birçok seçenek sunuyor.
Munich Airport — Germany
Münih havalimanı içerisinde etkinlik merkezi bulundurmasıyla bilinirken geçtiğimiz yıllarda sörf ve bisiklet etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır.
Heydar Aliyev International Airport — Azerbaijan
2016 yılında 4 milyonun üzerinde yolcu ağırlayan havalimanı tasarımıyla ön plana çıkıyor.
Shenzhen Bao’an International Airport — China
Mimar Massimiliano Fuksas, bal kovanlarından esinlenildiğini ve terminal boyunca tavanın bal kovanı görünümünde olduğunu belirtiyor.
Hong Kong International Airport — China
Havalimanında, iş için seyahat edenler için tasarlanan ve dokuz delikten oluşan U.S Golf standartlarında bir golf sahası bulunuyor.
Hamad International Airport — Qatar
Hamad Uluslararası Havalimanının inşaası 10 seneyi alırken maaliyeti ise 16 milyar doları buldu. Havalimanının bazı bölümleri modern sanat müzesini andıracak şekilde dizayn edildi.
Dubai International Airport — United Arab Emirates
2016’da dünyanın en kalabalık havalimanı seçilen Dubai Uluslararası Havalimanı, aynı yıl içinde 83.6 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.
Beijing Capital International Airport — China
Çin’nin yıllar boyunca en gözde olan havalimanı, şu sıralar 2019 yılında kullanıma sunulmaya hazırlanan Beijing Daxing Havalimanının gölgesi altında kalmış durumda.
Marrakesh Menara Airport — Morocco
Marrakesh Menara Havalimanı, camdan yapılma kubbe gibi farklı tasarımları barındırıyor ve büyüleyici mimarisiyle biliniyor.
Incheon International Airport — South Korea
Güney Kore’nin Incheon Uluslararası Havalimanı; ücretsiz duş seçenekleri, masaj koltukları ve uyuma alanları gibi first-class kolaylıklar sunuyor.
Haneda Airport — Japan
Tokyo’da bulunan Haneda Havalimanı yüksek kalite yemek seçenekleri ile biliniyor. Havalimanının ramen, sushi ve tatlı seçenekleri uçuşu olmayan ziyaretçilerin bile beğenisini kazanıyor.