Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru çok yakında gerçek oluyor!

0
378 Okunma
Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru çok yakında! Mükemmel şölene hazır olun!

Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru yaratma amacıyla toplanan bir Japon şirketi; geçtiğimiz günlerde yapay meteor yağmuru gerçekleştirmenin, geliştirdikleri bir teknoloji ile mümkün olabileceğini açıkladı. Teknolojiyi geliştiren, Toyko merkezli startup ALE, gökyüzünde her yerde ve her zaman muhteşem olan çekim yıldızlarını görmek için gereken teknolojiyi neredeyse tamamladığını söyledi. Bu çalışmalar, gökyüzündeki  bu görsel şölene çok yakında şahit olabileceğimiz anlamına geliyor!

Dünyanın ilk yapay meteor yağmurunu çalıştıran program, mikro uydular kullanarak çalışıyor. Bu küçük uydular, ateş eden yıldızlar gibi görünen 400 kadar topağı taşıyabiliyor. Bu topaklar, Dünya atmosferine girdiğinde yanıyor. Zeminden görülebilecek kadar parlak bir parıltı yayıyor!

Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru çok yakında!

Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru çalışmaları gerçek hayatttaki çekim yıldılarından ilham alıyor!

Doğal çekim yıldızları, boyut olarak birkaç milimetrelik toz parçacıklarının Dünya atmosferine girdiklerinde ve plazma emisyonundan dolayı yandıklarında ortaya çıkıyor. Şirket, yapay bir meteor yağmuru gerçekleştirmeye çalışmasına rağmen, çekim yıldızlarının gerçek hayatta nasıl gerçekleştiğinden ilham aldıklarına dikkat çekiyor.

Dünyanın ilk yapay meteor yağmuru çok yakında!

ALE şirketi,  yıldızları çekerek, yıldız parçacıkları icat ederek ve özel olarak tasarlanmış mikroatellitleri kullanarak yapay bir şekilde yeniden üretiyor. İşlem, şu aşamayla şekilleniyor: 1.Çekim uzay parçacıkları içeren bir mikrosatelitin dış uzaya fırlatılıyor, 2. Çekim yıldız parçacıkları, Dünya çevresinde yörüngede stabilize edildikten sonra mikro uydudan serbest bırakılıyor. 3. Parçacıklar, Dünya’nın yaklaşık üçte birini seyahat ediyor ve atmosfere girdiklerinde yanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz