Dünyanın ilk yüzen süt çiftliği açılıyor!

0
517 Okunma

Hollanda merkezli Belado şirketi, bir Kayan Çiftlik olarak adlandırdıkları bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, suda yüzen tam işlevli bir süt çiftliği Holanda’da çok yakında açılacak. Çiftlik, toplam 40 ine ev sahipliği yapacak. Bu da günlük olarak 800 litre süt elde edilebileceği anlamına geliyor. Şirket, yenilikçi girişimin ilk kentsel konumu olarak, Rotterdam liman kentini seçti. Bu alanı seçmesinin nedeni ise kasırga dayanıklı olması.

Dünyanın ilk yüzen süt çiftliği açılıyor!

Bu proje, kentsel alan olarak adlandırdığımız ve tarım alanı olarak adlandırdığımız alanları tamamen değiştiriyor. Aynı zamanda, önümüzdeki yıllarda küresel gıda üretiminin artan zorluklarının üstesinden gelmek için bir yol haritası da sunuyor. Bu projelerin sadece bir başlangıç ​​olduğuna inanılıyor.

İnsan sayısındaki ani artış, yaşam beklentilerini artırmaya devam ediyor. Kalabalık kentsel alanlar, yiyeceklerin büyümesi için alanın azalması anlamına geliyor. Bu proje, diğer ülkelerde de dalgalanma etkisi yaratıyor.  Böylelikle çeşitli endüstriler ve hükümet liderleri tarafından öngörülen yiyecek devrimi gerçekleşebilir.

Dünyanın ilk yüzen süt çiftliği açılıyor!

Proje sahipleri, büyük şehirlerde başka birçok su projesi yapmaya devam ediyorlar. Yakın zamanda Singapur’daki projelerini sergileyeceklerini duyurdular. Ayrıca; 2020’de Tokyo’daki Yaz Olimpiyatları sırasında sporculara taze yerel ürünler tedarik etmek için Olympian komitesi ile birlikte çalışmaya davet edildiler. Bu projeleri ile başkenttlerdeki kirli şehir lagününü sürdürülebilir bir şekilde temizlemek için uğraşmaya devam edecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz