İyi bir Yazılım Mühendisi olmanın ipuçları!

0
444 Okunma

İşte, daha iyi bir geliştirici ve Yazılım Mühendisi olmanıza yardımcı olacak 6 faydalı ipucu.

1. Büyük bir geliştirici olmak, kodlamadan daha fazlasıdır

C ++, JavaScript veya Python’u bildikten sonra mükemmel  bira yzılımcı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Yine de, büyük bir geliştirici olmak, aynı zamanda çok daha yumuşak beceriler gerektirir. Yazılımcılık, insanlarla empati kurmayı sever. Empati kurmak, takım arkadaşlarınızın ne istediğini, müşterilerinizin nasıl çalışmayı tercih ettiğini ve son kullanıcının yazılımınızla nasıl etkileşimde bulunacağını anlamanıza yardımcı olur.

2. Fikirleri tartışmaya açık olun

Diğer bir önemli beceri iletişimdir, özellikle tartışma sanatından sıklıkla elde edilen ikna gücü. Gelişmek için en iyi fikirler için, bir ekip bunları sağlıklı ve çatışmacı olmayan bir şekilde tartışabilmeli ve bunlara meydan okuyabilmelidir. Değişen öncelikler, gereksinimler ve aciliyet ile işbirlikçi, olumlu bir şekilde iletişim kurabilmek, kariyer ve meslektaşlarınıza yardımcı olacaktır.

Değerlerinizi veya bakış açınızı paylaşamayan kişilerle açık bir diyaloğa sahip olma yeteneği, tüm kişilik tipleri ve kültürel kökenden insanlar için çekici olan daha kapsayıcı bir ortamı teşvik ederek sanayimize de yardımcı olacak. Bu da, tüm sektörlerdeki kurumların arayabileceği yetenek havuzunu genişletiyor.

3. Gerçek dünyada sürecek mühendislik yazılımı tamamen farklı bir top oyunu.

İnsanların, bilgisayarların ve işletmelerin gerçek dünyada kullandıkları yazılımları yazmak, sadece eğitim amaçlı kodlama yapmaktan çok farklıdır.

Kurumsal uygulamaların, süresiz olarak sürekli olarak çalışması ve tüm süreç boyunca güvenilir olması gerekir. Bu nedenle, kodun iyi performans göstermesi, bakımı kolay olması, kontrol edilmesi ve düzeltilmesi basittir. Tasarlanılan programda, gelecekteki büyüme ve ölçeklenebilirliği göz önünde bulundurulmalıdır. Planlama, Analiz, Tasarım, Uygulama, Test ve Entegrasyon ve Bakım gibi altı aşamadan oluşan sağlam, olgun bir yazılım geliştirme döngüsünü takip ederek bu kaliteyi sağlamak yöntemler arasındadır.

Sürecin düzenli olarak test edilme aşaması da, diğer geliştiricilerin tasarım ve kod incelemelerinden otomatik testlere kadar kritik öneme sahiptir.

4. Kuruluşunuzdaki farklı ekiplerle işbirliği yapın

Bölümünüzün veya iş biriminizin ötesinde başka bir ekiple çalışma şansınız varsa, mutlaka onunla da çalışmayı deneyin! Yeni, farklı bakış açıları görecek ve yeteneklerinizi geliştireceksiniz.

InnerSource , açık kaynaklı yazılım ve işbirlikçi geliştirme süreçlerini ekipler arası kod geliştirmek için kullanan harika bir yaklaşımdır. Bu nedenle, nasıl uygulanacağı üzerinde çalışmak ve kendi oorganizasyonunuzda nasıl yardımcı olabileceğinizi düşünmek önemlidir.

Birisi bir fikri olduğunda, hangi birimde bulunduğuna bakılmaksızın, başka bir ekip tarafından etkili bir şekilde yönlendirilebilir. Gerekli değişiklikleri kendileri yapmaya yönlendirilir.

5. Kim olursanız olun ve ne yaparsanız yapın, bazı programlama kurslarını deneyin

Daha büyük işletmeler ve endüstriler, çoğunlukla çevrimiçi olarak veya bulut aracılığıyla teslim edilen yazılımlarla çalışıyor. Bu nedenle, şu anda hangi alanda çalışıyor olursanız olun, daha fazla programlama yeteneğine sahip olmaya çalışın. Profesyonel bir programcı olmayacak olsanız bile, yazılımın nasıl çalıştığını ve modern işletmelerin müşteriler için nasıl değer yarattığını anlamanız inanılmaz derecede faydalı olacaktır.

6.Yazılım Mühendisliği ile ilgili efsanelere inanmayın!

Sık sık, televizyonda ve filmlerde, karanlık bir odada tek başlarına çalışan bir geliştirici, ekranlar, yanıp sönen ışıklı siyah kutular ve büyük olasılıkla çok sayıda kahve fincanı ile çevrili bir geliştirici nosyonuyla karşılaşıyoruz. Bu, bir geliştirici olmanın gerçekliğinden tamamen farklıdır .

Bir geliştiricinin işinin çoğu, takım çalışması, işbirliği ve iletişimdir. Bu etkenler, çalışmayı daha keyifli hale getirir. Yaptığımızın işin  kalitesini artırır. Birlikte çalıştığımızda hepimiz daha güçlü oluruz.

En önemli  başarmayı çok isteyin! İster üniversite öğrencisi olun, ister bir programcı ya da herhangi bir meslekte çalışıyor olun mevcut işinizde kullanmanız için kodlama becerilerini geliştirmeye çalışın.

İyi şanslar ve mutlu kodlamalar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz