Duolingo’da müzik öğrenme devri başlıyor!

0
119 Okunma
Duolingo

Eğitim teknolojisi devi Duolingo, bu sonbaharda müzik tutkunlarına yönelik heyecan verici bir gelişme duyurdu. Eylül ayında başlayacak olan yeni müzik kursu, öğrencilere 200’den fazla melodi aracılığıyla müzik öğretmeyi vaat ediyor. Bu kurs, öğrenmeyi oyunlaştırarak katılımcıları etkileşimli bir deneyime davet ediyor.

Duolingo

Duolingo’nun müzik kursu, dijital bir piyano kullanarak öğrencileri Do majörün Do ve Re notalarının seslerine alıştırmayla başlatıyor. Her bir notanın sesini, bir asa üzerindeki yerleşimleriyle eşleştirmek, öğrencilere notaların görsel ve işitsel tanımlarını sağlıyor. İlk aşamalarda, öğrencilere tanıdık şarkıları çalmak gibi eğlenceli testler sunularak öğrenilen bilgiler pekiştiriliyor.

Kursun ileri seviyelerine geçildikçe, Duolingo kullanıcılarına bahşiş ve saatlik ücret hesaplamaları gibi “gelişmiş gerçek dünya matematik becerileri” kazandırmak amacıyla matematik müfredatı da sunulacak. Duolingo’nun Baş Öğrenme Bilimcisi Karen Chow, genişleyen yelpazede dil, matematik ve müzik öğrenimine odaklanmalarının, bu alanlarda korku yaşayan insanlara eğlenceli ve erişilebilir bir deneyim sunma amacını taşıdığını vurguladı.

Duolingo Music, başlangıçta yalnızca iOS kullanıcıları için İngilizce ve İspanyolca dil seçenekleriyle sunulacak. Ancak, şirket, kısa bir süre içinde daha fazla dil ve platforma ulaşmayı hedeflediğini belirtiyor. İlgilenenler, müzik kursuna erken kaydolarak öğrenmeye hemen başlayabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz