Google, Konuşma Algılama özelliğine sahip Pixel Buds Pro güncellemesini kullanıma sunuyor

0
998 Okunma

Geçen hafta Pixel 8 ve Watch 2 etkinliğinde yapılan duyurunun ardından Pixel Buds Pro 5.9 güncellemesi artık geniş çapta kullanılabilir durumda.

Google Pixel Buds Pro 5.9 Güncellemesini Yayınlıyor 

Yeni ve büyük eklenti, konuştuğunuzu anlayan Konuşma Algılama özelliğidir. Bu, Şeffaflık Modu etkinleştirildiğinde tüm seslerin duraklatılmasına neden olur. “Hem siz hem de konuşma arkadaşlarınız konuşmayı bıraktığında” Aktif Gürültü Engelleme ve müzik kaldığı yerden devam edecek. Amaç, manuel görevleri azaltmak için yapay zekadan yararlanmaktır. Konuşma Algılama, Ses ayarları sayfasından etkinleştirilebilir/devre dışı bırakılabilir.

google-konusma-algilama-ozelligine-sahip-pixel-buds-pro-guncellemesini-kullanima-sunuyor-1

Ana menü aynı zamanda “İşitme Sağlığı”na da ev sahipliği yapıyor. Mevcut Seviye, dinlediğiniz şeyin desibel seviyesini gerçek zamanlı olarak not eder. Maruz kalma “zaman içindeki dinleme ses seviyenizi ölçer” ve son 24 saat ve yedi gün boyunca önerilen maksimum miktara göre sayılır. Bu sınırın aşılması durumunda ses seviyesi bildirimleri de alabilirsiniz. Android’in daha geniş Dijital Refah işlevselliği ile entegre görünmüyor

Diğer özellikler Pixel 8 ve 8 Pro’ya özeldir ve sesiniz için mevcut ses bant genişliğini iki katına çıkaran Bluetooth Süper Geniş Bant desteğiyle başlar. Bu, “çağrının diğer tarafındaki kişinin etrafındaki” arka plan gürültüsünü azaltmak ve kişinin sesini geliştirmek için Clear Calling ile eşleştirilir. Google, Pixel 7 veya daha yeni cihazınızda (sistem Ayarları > Ses ve titreşim >) Clear Calling etkinse, kulaklıklarda etkinleştirilmiş olan “sesleri arka plan gürültüsünden daha iyi ayırt eden” güncellenmiş modellerin tanıtımını yapıyor.

Pixel 8’in bir başka özelliği de uyumlu oyunlarda oyun oynarken gecikmeyi yarı yarıya azaltıyor. 

Yüklenebilecek 5.9 sürümünün (4.30’dan itibaren) olup olmadığını görmek için Pixel Buds Pro tercihler sayfası/uygulaması > Diğer ayarlar > Donanım yazılımı güncellemesi seçeneğine gidin. Ayrıca yeni özellikleri duyuran bir Özellik Drop sayfası da alacaksınız.

Google ayrıca ChromeOS için gürültü giderme ve şeffaflık modları arasında geçiş yapmanıza, diğer ayarları değiştirmenize ve ürün yazılımı güncellemelerini yüklemenize olanak tanıyan Pixel Buds web uygulamasını da duyurdu. İkincisi, bir çift Google kulaklığa sahip iPhone sahipleri için yararlı olabilir. Bu, bugün henüz geniş çapta kullanıma sunulmuş gibi görünmüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz