e-Devlet üzerinden abonelik fesih işlemleri yapılacak!

0
342 Okunma
Abonelik fesih

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yeni kanuna göre, elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde yeni bir dönem başlıyor. Bu düzenleme ile vatandaşlar, abonelik iptallerini, e-Devlet üzerinden kolaylıkla halledebilecekler. Abonelik fesih işlemleri hakkında e-Devlet üzerinden yapılabilmesini mümkün kılan düzenleme bugünkü Resmi Gazete sayısında yayınlandı.

Böylelikle bugünden itibaren elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde yapılacak sözleşmeler artık elektronik ortamda yapılabilecek ve bunun akabinde bu işlemlerin iptali de yapılabilecek. Düzenlemeyle birlikte Elektronik Haberleşme Kanunu‘nda değişikliğe gidilmiş oldu.

Abonelik fesih

”İnsanlar abonelikten değil çileden çıkıyor”

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşların abonelik açarken zorlanmadıklarını ancak aboneliği kapatmak istediklerinde adeta çile çektiklerini söylüyor. Tüketicinin abonelik iptalleri için çırpındığını, buna rağmen yapabildiği en iyi şeyin hizmeti dondurmak olduğunu belirten Ağaoğlu, yeni sistemle birlikte bu sorunların ortadan kalkacağını, vatandaşların da sürpriz faturalarla karşılaşmayacaklarının altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda taslak olarak karşımıza çıkan yasa, vatandaşların elektrik, su, doğalgaz, internet gibi abonelik iptallerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmesini mümkün kılıyordu. Bu düzenleme bugün itibariyle Resmi Gazete‘de yayınlandı.

Bu düzenleme ile vatandaşlar e-Devlet üzerinden abonelik fesih bildiriminde bulunduğunda, talepleri 24 saat içinde işleme konulacak48 saat sonunda da fesih işlemi gerçekleşmiş olacak. Eğer kullanıcı fesihten vazgeçerse de hizmet veren kurum ekstra faturalandırma yapamayacak.

YouTube TV kullanıcılarına Google Chromecast ücretsiz mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz