Ekranda geçirilen süreyi azaltmanın 5 yolu

0
172 Okunma

Covid-19’un tüm dünyaya yayılmasının ardından evde ekran başında geçirdiğimiz süre daha önceki yıllara oranla arttı. Bu süreçte sadece uzaktan eğitim görenler veya evde çalışanlar değil; canı sıkılan insanlar, arkadaşlarıyla görüşemeyen çocuklar da günün büyük bir kısmını telefonda, bilgisayarda ya da televizyonun başında geçiriyorlar.

Ekran başında geçirdiğimiz bu uzun süre daha sonra fiziksel ve ruh sağlığı problemlerini ortaya çıkarabiliyor. Bu duruma el atmak ve daha kısa süre ekran başında vakit geçirmek isteyenler için “ekranda geçirilen süreyi azaltmanın 5 yolu”nu listeledik.

Bildirimleri kapatmak

Ekranda geçirilen süreyi azaltmanın yollarından biri bildirimleri kapatmak. Bazı uygulamalar size ulaşamayınca indirim haberleri, çeşitli promosyonlar veya “Sizi özledik!” gibi bildirimlerle kendine çekmeye çalışıyor. Bu bildirimleri kapatmanız ekranda geçirdiğiniz süreyi azaltmanızda faydalı olacaktır.

Fiziksel aktivite yapın

Fiziksel aktiviteler yapmak ekranlardan uzaklaşmanızda sizlere yardımcı olabilir. Örneğin hava güzelse dışarda yürüyüş yapabilirsiniz. Bu sizi hem ekranlardan uzaklaştıracak hem de fiziksel ve ruh sağlığınıza iyi gelecektir.

İnterneti kapatmak

Ekranda geçirilen süreyi azaltmanın yollarından biri de internetinizi kapatmak. Önemli bir işiniz var ve gelen mesajlar, bildirimler dikkatinizi dağıtıyorsa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu doğrultuda hem ekranda geçirdiğiniz süreniz azalır hem de işlerinize odaklanabilirsiniz.

Telefonu başka bir odada şarj edin

Telefonunuzu oturduğunuz koltuktan ya da çalışma masanızdan uzak yerlerde şarja takın. Bu yöntem ekranda geçirdiğiniz süreyi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Ekran sürenizi kısıtlayabilirsiniz

iPhone’da kendiniz için Ekran Süresi’ni ayarlamak mümkün. Ayarlarda bulunan “Ekran Süresi” sayesinde uygulama kullanımınızla ilgili izinler ve sınırlar ayarlayabilir, atıl süre programlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu ayarların herhangi birini istediğiniz zaman değiştirebilir veya kapatabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz