Elektrikli süpürgenizin bakımı nasıl yapılır?

0
173 Okunma

Elektrikli süpürgeler bir evin temizliğinde olmazsa olmazlardan biri. Yüksek performans almak için onları iyi kullanmalı bakımlarını eksik etmemeliyiz. Bu içeriğimizde sizlere elektrikli süpürgenizin bakımını nasıl yapabileceğinizi anlattık.

Torba değiştirme

Dolduğunda değiştirilmesi gereken bir torbaya sahip olan standart elektrikli süpürgeniz için en yararlı olabilir. Önemli olan, torbayı patlamaya uygun olduğu zaman değil, yaklaşık %80 doluyken değiştirmektir. Neredeyse dolu olduğuna dair güçlü bir gösterge, emiş gücünün eskisi kadar güçlü olmaması ve toz ve kir parçalarının halının üzerine düşmeye başlamasıdır. Piyasada, seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu tam olarak görmenizi sağlayacak, artan sayıda torbasız elektrikli süpürge var; bununla birlikte, eski tip elektrikli süpürgeniz için, makinenizden en iyi şekilde yararlanmak için torbayı düzenli olarak değiştirmeniz önemlidir.

Torbasız boşaltma

Çoğu torbasız makinede, hazneyi ne zaman boşaltmanız gerektiğini gösteren bir gösterge bulunur; ancak her kullanımdan sonra makineyi boşaltmak iyi bir fikirdir. Bu, herhangi bir kirin vakumun iç kısmına gömülmesini önleyecektir; ayrıca filtreyi temiz tutmaya da yardımcı olacaktır.

elektrikli-supurgenizin-bakimi-nasil-yapilir-1

Fırça rulosunu temizleyin

Elektrikli süpürgenizin maksimum verimlilikte çalıştığını görmek için fırça rulosunu düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir. Başıboş tüyler, ip parçaları ve kalın toz, devrilme süresinde birbirine dolanabilir ve olması gerektiği gibi serbestçe dönmesini engelleyebilir. Elle kontrol etmek, bir çöp kutusunun üzerine üflemek işe yarayacaktır; bir kova ılık sabunlu suya batırmak ve ardından iki saat boyunca havada kurumaya bırakabilirsiniz. 

Kayışı kontrol edin

Bu, fırça rulosunun üzerinde bulunur. Alt plaka çıkarıldığında, bir parmağınızı kemerin altına yerleştirerek ve hala gergin olup olmadığını hissederek bunu kontrol edebilirsiniz. Sarkma çatlakları veya gözle görülür aşınma, değiştirmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Yılda bir kez yeni bir kemer almak iyi bir fikirdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz