Elektronik cihazlardaki “suya dayanıklılık” ile “su geçirmezlik” arasındaki farklar

0
320 Okunma

Akıllı telefonlar, kulaklıklar, giyilebilir teknolojiler ve daha fazlası. Eskiden su damlasından dahi koruduğumuz cihazların birçoğu artık suya dayanıklı ya da su geçirmez özellikte. Dışarıdan bakıldığında bu iki ifade arasında fark yok gibi görünse da aslında ikisi de ayrı şeyleri ifade ediyor. İşte suya dayanıklılık ile su geçirmezlik arasındaki farklar.

Sosyal medyadan nasıl para kazanılır?

Suya dayanıklılık ile su geçirmezlik arasındaki temel fark

Aslında işim özü başlıktan anlaşılıyor. Su geçirmezlik cihazın tamamen su alımına kapalı olduğunu ifade ediyor. Suya dayanıklılık ise elektronik cihazın bir şekilde kendiniz suyun etkilerinden koruyabildiğini gösteriyor. Peki bu durum nasıl gerçekleşiyor? Su geçirmezlik özelliği ürünler herhangi bir ıslaklığa maruz kaldıklarında suyu itebilen bir yapıya sahiptir. Bu özelliğini belli bir dereceye kadar korur. Belli bir sıcaklık değerinin altı ya da fazla basınç; cihazın bu özelliğinin kaybolmasına neden olur. Genellikle karşılaştığımız “20 metre derinlikte su geçirmez” ifadesi aslında oluşan basınç farkından ortay çıkıyor. Bu açıklamaya baktığımızda aslında şunu görüyoruz. Hiçbir cihaz tamamen su geçirmez değildir. Belli bir aralıkta ana mekanizmaya su gitmesini önler. Fakat şartlar bozulduğunda cihazınız su almaya başlayacaktır.

Elektronik cihazlardaki "suya dayanıklılık" ile "su geçirmezlik" arasındaki farklar

Suya dayanıklılık ise su geçirmezlik özelliğinden farklı olarak herhangi hava koşulu ya da basınçta su alır; belli miktar damlacığın üzerinde ise zarar görmeye başlar. Nasıl mı? Örneğin kablosuz kulaklar belli bir düzeye kadar neme ve tere dayanıklıdır. Fakat direkt suyla temas ettiği zaman artık bu özelliğini kaybeder ve zarar görür. Eğer suya dayanıklı değil de su geçirmez bir kulaklığınız varsa; ilkinin aksine belli aralıkları geçmedikçe sudan etkilenmezler.

Bu yüzden elektronik bir ürün alırken hangi alanda kullanacağınızı düşünerek ona göre bir ürün edinmelisiniz. Yazın tatilde, havuz veya deniz gibi yerlerde cihazlarınızı kullanacaksınız su geçirmezlik özelliği olan; günlük aktivitelerinizde size eşlik edecek sadece nem ter gibi etkenlere maruz kalacak cihazlar içinse suya dayanıklı ürünleri tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz