Elon Musk’tan büyük adım; Twitter’ın tamamını istiyor

0
105 Okunma

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı yatırım ile Twitter’ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz gün Twitter’ın hissedarları tarafından haksız kazanç gerekçesi ile dava edilen Musk son ortaya çıkan bilgilere göre şirketin tamamına talip oldu.

Elon Musk, Twitter’ı satın almak adına teklifte bulundu

Twitter’ın yüzde 9.2’sini alarak en büyük hissedarı olan Elon Musk‘ın firmanın tamamını satın almak üzere teklifte bulundu. Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başı 54,2 dolarlık teklif yaptığını belirtti.

elon-musk-tan-buyuk-adim-twitter-in-tamamini-istiyor-1

Elon Musk’ın Twitter’ın tamamını satın alma konusuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

Twitter’a dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle bu toplumsal zorunluluğa katkı sağlamayacağını anlıyorum. Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor.

Teklifin kabul edilmesi durumunda Twitter 41.4 milyar dolarlık piyasa değeri üzerinden satın alınmış olacak. Twitter’ı aktif şekilde kullanan Musk’ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunmakta. Musk’ın güncel mal varlığı ise yaklaşık 260 milyar doların üzerinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz