Android telefonunuzu nasıl hızlandırabilirsiniz?

0
200 Okunma

Yavaş bir Android telefon can sıkıcı olabilir. Bu durumun bir çok nedeni bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere Android telefonunuzu nasıl hızlandıracağınızı anlattık.

Android telefonunuzu hızlandırmak için ipuçları

Boş alan

android-telefonunuzu-nasil-hizlandirabilirsiniz-1

 

 

 

Android cihazın sorunsuz çalışmasını sağlamak için dahili telefon depolama kapasitesi asla ağzına kadar doldurulmamalıdır. Halihazırda ne kadar depolama alanı tüketildiğini öğrenmek için ayarlara gidin. Android telefonda bunun gibi yerleşik bir uygulama yoksa, alanı boşaltmak için CCleaner ve Avast gibi önemsiz temizleyici uygulamaları yükleyin. 

Kullanılmayan uygulamaları kaldırın

Telefonu periyodik olarak temizlemek ve kullanıcıların bilgisi dışında kendi kendine yüklenen tüm uygulamalardan ve hiç kullanılmamış veya artık hiçbir işe yaramayan uygulamalardan kurtulmak önemlidir.

Yazılımı güncelleyin

Android üreticileri, düzenli güncellemeler ve yükseltmeler yoluyla kullanıcı deneyimini sürekli olarak iyileştirmektedir. Bu yazılım güncellemeleri, satın aldıktan sonra bir süre sihirli bir şekilde çalışır ve bundan sonra her zaman gecikir. Yeni özellikler, teknik özellikler, pürüzsüzlük ve daha iyi performans sunarlar. Kaynakların serbest bırakılmasına yardımcı olur ve bu da sistemin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

Cihazı sıfırlayın

android-telefonunuzu-nasil-hizlandirabilirsiniz-4

Hiçbir seçenek çalışmadığında, sıfırlama düğmesi kurtarmaya gelir. Android cihaz çok yavaşlamışsa, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi kesinlikle sorunsuzluğu iyileştirebilir ve size yüksek hız verebilir. Ancak cihazı sıfırlamadan önce, önemli veri ve dosyaların yedeğini almak çok önemlidir. Herhangi bir Android akıllı telefonda fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için ayarlara gidin ve fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini seçin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz