Elon Musk’tan Twitter’daki makaleler için yeni karar

0
107 Okunma

Twitter CEO’su Elon Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, sosyal medya platformunun medya yayıncılarının Mayıs ayından itibaren kullanıcıları tek bir tıklamayla makale başına ücretlendirmesine izin vereceğini duyurdu. Musk, bunu hem kamu hem de medya kuruluşları için bir kazanç olarak nitelendirdi.

Elon Musk, Twitter’ın Mayıs ayında makale başına ücretlendirmeyi başlatacağını söyledi

Musk, bu özelliğin “aylık abonelik için kaydolmak istemeyen kullanıcıların ara sıra bir makale okumak istediklerinde makale başına daha yüksek bir fiyat ödemelerine” olanak tanıyacağını tweetledi. Bu hamle, Twitter’ın reklam gelirleri dalgalanmaya devam ederken sürdürülebilir bir iş modeli bulma girişimi olarak görülüyor.

Musk ayrıca, Twitter’ın ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinde yüzde 10’luk bir kesinti yapacağını açıklayarak, şirketin ilk 12 ay boyunca kesinti yapmayacağını kaydetti. Bu abonelikler, uzun biçimli metinleri ve saatlerce süren videoları içerir.

elon-musktan-twitter-daki-makaleler-icin-yeni-karar-1

Ekim 2022’de sosyal medya firmasını devraldığından beri Musk, bir dizi ürün ve organizasyonel değişikliği hızla gerçekleştirdi. Şirket, Twitter onaylı mavi tikleri ücretli bir hizmet olarak kullanıma sundu ve çalışan sayısını yaklaşık yüzde 80 oranında azalttı. Bu değişiklikler, sosyal medya platformunun geçen yıl Musk’ın kapanan tekrar tekrar satın almasına giden yolda reklam gelirinde düşüş gördükten sonra Twitter’daki geliri artırmayı amaçlıyordu.

Makale başına ödeme özelliği, özellikle reklam gelirleri öngörülemez olmaya devam ederken, iki yakayı bir araya getirmekte zorlanan medya kuruluşlarına fayda sağlayabilir. Musk’ın duyurusu karışık tepkilere yol açtı, bazıları bu hareketi yayıncılar için olumlu bir adım olarak överken, diğerleri bunu Twitter’ın kullanıcıların okuma alışkanlıklarından kar elde etmesinin bir yolu olarak eleştirdi.

Musk, CEO olarak görevi devraldığından beri Twitter’da ortalığı alt üst etmekten çekinmedi ve platformu daha kârlı bir işletmeye dönüştürmeye kararlı olduğunu iddia ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz