Email günün hangi saatlerinde gönderilmeli?

0
247 Okunma
E-mail günün hangi saatlerinde gönderilmeli?

İş hayatımızda hemen her işimizi emailler aracılığıyla hallediyoruz.Peki email günün hangi saatlerinde gönderilmeli?

Özellikle sabah cevapları yazılan ve aradan çıkarılan önemli maillerin verdiği rahatlık çoğumuz için gerçekten iç açıcı oluyor.Emaillerin düzenli takibinin yanında ne zaman atıldıkları da oldukça etkili oluyor.

Email göndermek için sabahın erken saatlerini tercih edin

Emailinize hızlı dönüş yapılmasını istiyorsanız sabah erken saatlerde göndermeye özen göstermelisiniz.Email zamanlama şirketi Boomerang‘ın data analisti olan Brandan Greenley‘in yaptığı açıklamaya göre sabah erken saatlerde gönderilen emailler daha hızlı geri dönüş alınmasını sağlıyor. Sabahları işe gelen insanların emaillerini okumaya en son gelenden başladıklarını söyleyen data analisti, yine çalışan insanların emaillerini en üstteki maillerden başlayarak cevapladıklarını açıklıyor.

Greenley, aynı zamanda emailin gönderilme saati sabah 7 ile 9 arası olursa erken cevap verilme şansının da yüksek olduğunu söylüyor. Güney Kaliforniya Üniversitesi‘nin veritabanından alınan bilgilere göre 16 milyar email arasında en hızlı cevaplananların sabah 8 civarında gönderilen emailler olduğu görüldü. Bu emaillerin aynı zamanda haftanın ilk günlerinde gelen emaillerden oluştuğu da araştırma sonucunda ortaya çıkan bir diğer veri oldu.

İş hayatında email gönderimi oldukça önemli. Eğer siz de emaillerinizi sabah erken saatlerde gönderirseniz daha hızlı cevap alma imkanı yaratabilir ve gününüze daha stressiz bir başlangıç yapmış olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz