EMUI 10 duyuruldu! İşte özellikleri

0
249 Okunma

Huawei‘nin Android tabanlı işletim sistemi EMUI‘nın yeni sürümünün Huawei Developer Conference 2019 ile birlikte tanıtılması bekleniyordu. Beklenen tanıtım gerçekleşti. Huawei EMUI 10 tanıtıldı! İşte Huawei EMUI 10 özellikleri ve detayları…

Huawei EMUI 10 tüm detaylarıyla karşımızda!

Huawei‘nin yeni EMUI sürümü bugün HDC 2019 ile birlikte tüm detaylarıyla karşımıza çıktı. Bugünün öne çıkan işletim sistemi Huawei’nin kendi geliştirdiği HarmonyOS olarak karşımıza çıksa da Android tabanlı EMUI’nın da yeni sürümü resmi olarak tanıtıldı.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net (2)

Şirket yeni EMUI 10 ile birlikte de daha çok performans odaklı bir gelişim sağlamış. Bu gelişim ile birlikte cihazların işletim sistemi performanslarında üç yılda düşen yüzde 6‘lık performans ortadan kaldırılmaya çalışılmış. EMUI 10, GPU Turbo özelliğiyle yüzde 60‘lık bir performans ve EROFS ROM‘un geliştirilmesi sayesinde ise yüzde 20’lik bir performans artışı sağlanmış. Ayrıca iOS performansını ikiye katladığını da vurgulayan şirket, yeni EMUI ile oldukça güçlü bir şekilde karşımıza çıktı.

EMUI 10 karanlık mod

Karanlık mod Android Q‘nun önemli yeniliklerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Artık Huawei cihazlarda da mevcut olacak. Şirket, karanlık modun göz yormayan ve gerçekten kullanılabilir bir tasarımla karşımıza çıkması konusunda büyük bir çaba sarfettiğini de vurguladı.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net

Bu karanlık mod yalnızca sistem uygulamaları için geçerli değil, diğer indirdiğiniz tüm uygulamaları da hızlıca karartabiliyor. Her durumda ara birimin okunabilirliğini ve kullanılabilirliğini korumaya çalışıyor.

Kilit ekranı yeniliği

EMUI 10 için ilginç bir yenilik de kilit ekranında karşımıza çıktı. Ana ekranda gösterilen görüntülerin içeriğini analiz etmek ve oldukça fazla kullanılan içerikleri karşınıza çıkarmak için yapay zekanın kullanılacak.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net (5)

Yeni bağlantı özellikleri

EMUI 10 ile Huawei ekosistemi artık birbiri ile daha bağlantılı bir hale gelecek. Yeni bağlantı özellikleri ile kullandığınız mobil cihaz ekranlarını kablosuz bağlantı ile Huawei cihazlarınıza yansıtabilecek, mobilden PC’ye dosya kopyalamak için sanal ekran üzerinde dosyalarınızı sürükleyerek gönderim işlemi gerçekleştirebileceksiniz.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net(4)

Yeni Huawei Car modu

Android’in Android Auto özelliği olduğu gibi Huawei’de EMUI için kendi araç modu olan HiCar‘ı tanıttı. Araca bağlandıktan sonra müzik veya araç navigasyonunu gerçek zamanlı olarak ayarlayabilir ve hatta klimayı bile önceden açabileceksiniz.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net(6)

Her zaman yeni ekran tasarımı AOD

OLED ekranlı Huawei ve Honor telefonlar için AOD modu da yeni EMUI sürümü ile karşımızda. Cep telefonunuzun ekranı kapalı olduğu zamanlarda ekranı süslemek ve saat, tarih gibi özellikleri öne çıkarmak için dikkat çekici tasarımlar ve süslemelerle karşımızda.

Huawei EMUI 10 özellikleri ve resmi detayları karşımızda! - ShiftDelete.Net (3)

ARK derleyicisi

Huawei, sistemin düzgünlüğünü önemli ölçüde artırabilmesini ve kullanım sırasında küçük aksama sürelerini önleyebilmesini sağlayan yeni derleyicisini de kullanıcılara sundu. JavaC ve C ++ kodlarını derleyebilen yeni yazılım şirketin HarmonyOS gibi açık kaynak kullanımına da izin verdi.

EMUI 10 alacak telefonlar

8 Eylül‘de cihazlara dağıtılması beklenen yeni ara birimin ilk dağıtılacağı cihazlar;

– Huawei Mate 20

– Huawei Mate 20 Pro

– Huawei Mate 20 Porsche Design

– Huawei Mate 20 X

– Huawei P30

– Huawei P30 Pro

– Huawei P30 Lite

– Honor V20

– Honor Magic 2

bu şekilde karşımıza çıkacak. Yeni EMUI 10 özellikleri ilerleyen günlerde de detaylandırılacak gibi görünüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz