Facebook güvenlik ihlalleri ile yine gündemde

0
101 Okunma

Sosyal medya devi Facebook güvenlik ihlalleri ile başı dertten kurtulmuyor. Cambridge Analytica skandalından itibaren kullanıcıların güvenini büyük oranda kaybeden şirketin olumlu bir hamle yapması bekleniyor.

Facebook güvenlik ihlalleri

Facebook güvenlik ihlalleri ile tekrar gündemde

Geçtiğimiz haftalarda akıllı asistan Siri‘yi daha iyi hale getirmek için Apple’dan para alan aracı şirket çalışanları hakkında bir durum ortaya çıkmıştı.

Gizli sağlık/tıbbi bilgileri, uyuşturucu anlaşmalarını, cinsek ilişki yaşayan çiftlerin ses kayıtlarını ve diğer özel bilgilerin çalışanlar tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı. Apple, olay ortaya çıktıktan hemen sonraki süreçte önemli bir geri adım attı.

EMUI 10 duyuruldu! İşte özellikleri

Aynı olaya benzer bir konuyla Facebook gündeme geldi. Firmanın kendisinin yaptığı açıklamaya göre Messenger‘da yapılan sesli görüşmeleri dinlemesiyüzlerce başka şirkete kişiye para ödendiği açıklandı. Apple ve Google gibi biz de insan dinlemelerini durdurduk diyen Facebook, yine de büyük tepki çekmiş durumda.

YouTube’da dislike rekoru kıran 20 video

Kişisel verilerin hangi şirketlere satıldığı ve verilen aktiflik durumu hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Ses kayıtları saklanması durumunda Facebook’un yüksek sayıda kullanıcısını kaybetmesi ön görülüyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz