En iyi iş yerlerinin sunduğu çalışma fırsatları!

0
234 Okunma

Araştırma ve danışmanlık hizmeti Great Place to Work, yaptığı araştırma sonucunda teknoloji sektörünün en iyi işverenlerini açıkladı.

Global boyutta araştırmasını yürüten ve teknoloji sektörünün en iyi işverenlerinin katıldığı araştırmada, 79 bin çalışan ve 50’den fazla iş yeri değerlendirildi.

Araştırma sonucunda ise en iyi beş büyük teknoloji şirketi ile en iyi beş küçük ve orta ölçekli şirket açıklanırken, en iyi işverenleri listesinin başında Ultimate Software yer aldı.

Ultimate Sofware çalışanları, çalışma ortamlarının ”mükemmel” oldğunu ve çalışanların yüzde 99‘u ise çalıştıkları iş yeriyle ”gurur” duyduklarının belirtti. Aynı zamanda şirket, çalışanlarına her ay 300 dolar aile desteği sağlamasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Araştırmada şirket çalışanlarının şeffaf iletişim, mesleki gelişim ve inovasyon dahil olmak üzere 50’den fazla konuda değelendirmeleri alındı.

2 bin dolar tatil yapma ücreti veriliyor


Workday çalışanları yüzde 96 oranda iş yerlerinin çalışmak için ”mükemmel” olduğunu söylerken, World Wide Technology kurumunda ise şirket çalışanlarının yüzde 96’sının gerektiğinde işten özel işleri için kolaylıkla izin alabildikleri sonucuna ulaşıldı.

Salesforce çalışanlarının yüzde 94’ü kurum kültürlerinde oldukça memnun olduklarını belirtirken, bir yıl içerisinde ekstra yedi gün ücretli izin alabildiklerini söylediler.

Öne çıkan bir diğer şirket ise BambooHR oldu.Şirket, tam zamanlı çalışanlarına yılda 2.000 dolar tatil yapma yardımı sağlıyor ve çalışanların çalışma süreleri haftada 40 saat ile sınırlanmakta. Diğer bir ilgi çeken şirket Service Express, çalışanlarının spor masraflarının yarısını karşılıyor ve onları sağlıklı bir hayata teşvik ediyor.

Araştırma sonucunda çalışmak için en iyi iş yerleri seçilen teknoloji şirketlerinin ortak özellikleri ele alındı ve bu şirketlerin çalışanları ile güçlü bir saygı, güven ve işbirliği sağladıkları sonucu ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz