Kendinize zaman ayırmanın alternatif yolu

0
129 Okunma

Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı hakkında hepimiz hem fikiriz. Akıllı telefon, bilgisayar ve tabletler her geçen gün gelişerek hayatımızın içine daha da giriyor. Öyle ki telefonumuzu bırakıp banyoya dahi gidemez olduk. Hayatımızı bu kadar kolaylaştıran teknolojinin aynı zamanda sizi tutsak hale getirmesine izin vermeyin! kendinize zaman ayırmanın en pratik yolu biraz teknolojiden uzaklaşmaktır. Akıllı telefonunuz olmada bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz?

Hafta sonuna kendinize ayırın!

En son ne zaman telefonsuz bir gün geçirdiniz? Eğer bununla ilgili her hangi bir tarih aklınıza gelmiyorsa, uzun zamandır kendinize zaman ayırmıyorsunuz demektir. bu sizin için bir fırsat olabilir. Bir hafta sonu telefonunuzu almayarak kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırabilirsiniz. Hafta sonu telefon kullanmayarak deneyimlerini aktaran Holly Smith‘in tecrübeleri, size ışık olabilir.

Önce kendimi her şeyin dışında kalmış gibi hissettim

Holly Smith, telefonunu asla yanından ayırmayan ve teknoloji ile iç içe yaşayan genç bir kadın. Sürekli akıllı telefonla vakit geçirdiğini hissedip bir hafta sonu telefonu almazsa başına neler gelebileceğini merak etti ve bunu telefonunu kapalı bir şekilde evinde bırakarak hafta sonunu kendine ayırdı.

Tabi ki hiç bir hayati tehlike yaşamadı. Ailesi veya arkadaşları ile iletişim kurması gerektiğinde, etkinliklere ve sosyal medyadan 2 gün uzak kalmanın onu korkuttuğunu açıklayan Holly Smith, kendimi başlarda dışarıda kalmış gibi hissettim fakat sonra bu his geçti ve çok güzel bir hafta sonu deneyimledim.

Herkesin telefonuna ne kadar bağımlı olduğunu fark ettim

Genç kadın arkadaşlarıyla akşam yemeği yediğinde veya şehir merkezine indiklerinde telefonlarını hiç ellerinden bırakmadıklarını, sürekli sosyal medyalarını kontrol etmek yeni yazıları okumak için telefonlarını aldıklarını söyledi. O an kendisinin de yanında telefon olsa aynı şeyi yapacağını, olmadığı için yanındaki arkadaşlarıyla daha iyi vakit geçirdiğini aktardı.

Buna benzer daha birçok şey deneyimleyen kadın, yaptığı egzersizlerden, arkadaşlarıyla geçirdiği vakitten daha zevk aldığını aktardı. Para günü eve geldiğinde telefonu açıp gelen mail ve mesajları yanıtlayan kadın çokta bir şey kaybetmediğini ara sıra bunu deneyimlemenin iyi bir fikir olabileceğini söyledi.

Sizde arkadaşlarınızla veya ailenizle daha verimli vakit geçirmek ve kendinize zaman ayırmak istiyorsanız hafta sonu telefonunuzu kapatarak bunu başarabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz