Engelleri ortadan kaldıran Visualfy Home!

0
162 Okunma

MWC 2019 yalnızca yeni nesil akıllı telefonlara değil, birçok akıllı ev çözümlerine de ev sahipliği yaptı. Visualfy, özellikle işitme kaybı yaşayan kişiler için geliştirdiği  Visualfy Home  ses tanıma sistemini bu etkinlikte sergiledi. Sistem bir merkezi hub ve üç ses dedektörü ile çalışıyor. Ses dedektörlerinde her harekette farklı ışıklar yanan Philips Hue akıllı ampuller kullanılıyor. 

Örnek vermek gerekirse, kapı zili çaldığında yeşil renk yanıyor. Bebek ağladığında ise sarı ışık yanıp sönüyor. Kullanıcı her bir sesin hangi ışığı temsil ettiğini kendine göre ayarlayabiliyor. 

Sistem akıllı televizyonla, akıllı telefonla ya da akıllı saat ile senkronize olabiliyor. Böylelikle önemli bir şey olduğunda bu cihazlar da kullanıcıya uyarı gönderebiliyor. 

Yapay zekaya dayanan Visualfy Home ses tanıma sistemi şehirlerin önemli etkinlik salonlarında, kütüphanelerinde, otellerinde ya da çalışma alanlarında kullanılacağı düşünülüyor. Bu sayede işitme engelli çalışanların hayatı kolaylaştırılacak. Görsel uyarılar çalışanların etrafında olan olaylara karşı tepki verme süresini kısaltacak. Sistemin acil durumlarda da can kurtarıcı olabileceğini söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz