Yeni teknolojilerle otomobil sürmek kolaylaşıyor

0
156 Okunma

Otomobillerdeki geleneksel dikiz aynaları ilerleyen yıllarda yerini görüntü sistemlerine bırakabilir. Bununa ilgili çalışmalar yapan Gentex isimli şirket, dikiz aynasını kullanımı kolaylaştıracak şekilde dijitalleştirdi. Yeni sistemde geleneksel dikiz aynasının yerini kamera görüntüsü alıyor. Aslında kameralı dikiz aynaları yeni değil. Ancak Gentex’in yeni sistemini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği dikiz aynasında kör noktaların da görünmesi. Bu sayede otomobil sürmek kolaylaşıyor.

Otomobil sürmek yeni teknolojilerle daha kolay hale geliyor. Bir süredir otomobillerin yan aynalarında Kör Nokta Uyarı Sistemi kullanılıyor. Yapılan araştırmalara göre bu sistem sayesinde şerit değiştirme kazaları yüzde 14 oranında azaldı. Bu da bize Kör Nokta Uyarı Sistemi’nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Gentex’in sistemi ile kör nokta uyarıcısını yan aynalardan dikiz aynasına taşıyor. Hem de bir kamera görüntüsü olarak.

Yeni sistem arkaya ve yana yerleştirilen kameralarla çalışıyor. Kör nokta uyarı sistemi arkadaki ve yandaki kameradan aldığı görüntülerle panoramik bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Gentex’in iddiasına göre yedek kameralar sayesinde sistem en doğru görüntüyü anında verebiliyor. 

Şimdilik prototip olan sistemin görüntü aktarımında yaşanabilecek en ufak bir aksama nedeniyle gerçek hayatta kafa karıştırıcı olabileceğini söyleyelim. Ancak yine de bu tip geliştirmeler özellikle otomobil sürmek konusunda bazı zorluklar yaşayan insanlar için oldukça önemli. İlerleyen yıllarda sistemler mutlaka çok daha doğru sonuçlar verecek ve güven sağlayacak şekilde evrilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz