Eski Apple logosu geri dönmeye hazırlanıyor

0
171 Okunma

Apple gökkuşağı logosu için gün sayıyor musunuz? O halde müjde! Apple, bu yılın başında yaptığı gibi, gelecekte piyasaya süreceği yeni ürünlerinde kendi gökkuşağı logosunu kullanmaya hazırlanıyor. Tahminler Mac cihazlarına işaret ediyor. 1984 yılında eski Apple logosu yine bu modellerde kullanılıyordu.

Apple gökkuşağı logosu için ne düşünülüyor?

Bazı kişilerin öngörüsüne göre bu renkli simge, iPhone veya iPad için de gelebilir. Ancak, tabii ki bunlar şimdilik birer tahmin. Apple’ın altı renkli logosu, ilk olarak 1977 yılında Apple II bilgisayarı ile sahneye çıkmıştı.

Apple gökkuşağı logosu

1998 yılına kadar aktif bir şekilde kullanılan bu logo, 20 yıldan uzun bir süredir resmi olarak kullanılmasa da özel zamanlarda nadiren tercih edilebiliyor. Kendisinin tekrar tercih edilmesi az da olsa mümkün.

gökkuşağı logosu

Apple’dan ayrılmış olan Jony Ive, gökkuşağı logosu için şunları söylemişti: “Uzun yıllardır kimliğimizin bir parçası olan gökkuşağı logosuyla ile ilgili bir yankılaşıma sahibiz. Gökkuşağı, içimizde bulunan bazı değerlerin olumlu ve neşeli bir yansımasıdır. Bu fikrin bizimle bu kadar içli dışlı olmasının temel sebebi tasarımsal bakış açısı, form ve estetik.”

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz