Elon Musk Neuralink ile insan beyni üzerinde çalışacak

0
397 Okunma

Milyarder girişimci şu ana kadar Neuralink hakkında çok az şey ortaya çıkardı, ancak özel etkinlikte asıl hedeflerinin beyin bozukluklarını anlamak ve tedavi etmek ve ayrıca yapay zekaya ayak uydurmak için “kendi beyninizi korumak ve geliştirmek” olduğunu söyledi. AI).

elon musk neuralink ile ilgili görsel sonucu

Musk, Neuralink’in felç geçirmiş insanlar için eylemleri sadece onlar hakkında düşünerek gerçekleştirmelerini sağlayacak bir sistem geliştirdiğini söyledi. Örneğin, uzuvlarını hareket ettiremeyenlerin akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi aygıtları basitçe düşüncelerle kontrol edebilecekleri anlamına geliyor.

Musk, Neuralink’in 2020 gibi erken bir zamanda insan denemelerine başlamak için ABD Gıda ve İlaç İdaresi‘nden (FDA) onay almak istediğini söyledi.

Bilhassa, teknolojisi, bir beyin cerrahı yönetimi altında prosedürleri gerçekleştirebilen, yerel anestezi altında gerçekleştirilebilecek operasyonlarla, çok daha hassas ve mevcut yöntemlerden çok daha az riskli, oldukça karmaşık, özel yapım bir robot kullanıyor.

Ä°lgili resim

Ameliyat sırasında, düşünceleri kontrol cihazlarına aktarmak için kullanılan implantlar robot tarafından beyine, kafatasına lazerle açılan 8 mm’lik bir delik aracılığıyla beyne yerleştirilir. İşlemin bir kısmı ayrıca, implanta bağlı sayısız bilgi ileten “iplik” eklemeyi de içeriyor. Süper ince iplikler esnek, daha ince, beyin dokusuna zarar verme olasılığı daha düşük ve çok daha fazla bilgi iletebildiklerinden mevcut elektrotlardaki önemli bir gelişmedir.

İmplantlar, hastanın kulağının arkasına yerleştirilmiş The Link adında giyilebilir bir bilgisayar cihazı ile bağlanır. Ekip, bunun yazılım veya ürün yazılımı güncellemelerinin uygulanmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Neuralink’in başkanı Max Hodak, dünyadaki araştırmacıların yıllardır beyin ile etkileşime giren benzer sistemler geliştirdiğini – Parkinson hastalığı gibi koşulları kolaylaştırmak için – ancak ekibinin teknolojisinin gelişmişlik açısından ileriye yönelik büyük bir adım olduğunu söyledi.

neuralink elon musk ile ilgili görsel sonucu

AI ile birleşelim!

Musk, beyin koşullarıyla mücadelenin hemen amacının nispeten kısa sürede başarılması gerektiğine inanırken, Neuralink’in daha büyük hedeflerinin bir süre vakit alabileceğini itiraf etti.

“İzleyiciye zor olsa bile her türlü cihaz için FDA onayı” alacağız dedi. “Bu, çözdüğümüz sorunları aşamalı olarak arttıracağımız yavaş bir süreç olacak, sonuçta tam bir beyin-makine arayüzü yapana kadar, sonuçta yapabileceğimiz anlamına gelir  bu oldukça garip gelecek  AI ile bir çeşit simbiyoz elde edeceğiz ”

Evet, Musk, AI ile birleşebileceğimizi bir gün öngörüyor, ancak ufak bir gülümsemeyle, “Zorunlu olmayacak, seçim yapabileceğinizi” belirtti.

Musk, projeye bir bütün olarak bakmanın önemine değindi.

Elon Musk daha 12 yaşında 500 dolara oyun sattı

Robot isyanı mı?

Bundan önce Musk, AI’nın tehlikeleri olduğuna inandığı şeylerle ilgili olarak birkaç kez konuştu, sorumlu ve özenle geliştirmeyi başaramazsak, insanlık için bir tehdit oluşturabileceğini bile söyledi. Endişelerinden biri, AI’nın o kadar akıllı olabileceği, güçlü teknolojiye “ev kedisi” gibi gelmemizdir. Bu nedenle, bir beyin-makine ara yüzü oluşturmak, teknolojiyi geliştirmemize izin verir ve insanların kontrolü sürdürmesini sağlar.

Hepsi bazı gözlemcilere biraz engelleyici gelebilir, ama unutma, buharlı tren, uzay yolculuğu bu şeyler olmadan önce yaşayan insanlara duvardan gelen bir ses çıkarttırırdı. Öyleyse, Neuralink’e gelince, haydi bekleyelim ve gelişmeleri izleyelim açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz