Evde bahçe yapımı teknoloji ile kolaylaşıyor

0
295 Okunma

Günümüz şehir insanlarının çoğu boş zamanlarında bahçe işleriyle uğraşmayı hayal eder. Ancak bu apartman dairelerinde ve çoğunluğu küçük olan odalarda pek mümkün değil. En azından büyük bir bahçe için. Artık yeni teknolojiler sayesinde apartman dairesinde kendi minimalist bahçenizi kurabilir ve yiyeceklerinizi orada yetiştirip, organik bir şekilde yemeye başlayabilirsiniz. Evde bahçe yapımı teknoloji ile kolaylaşıyor.

Bir akvaryum görünümündeki CityCrop çoğu işi otomatik hale getirerek evde bitki yetiştiriciliğini kolaylaştırıyor. Mobil uygulaması olan CityCrop’a yalnızca tohumları ekmek yeterli. Daha sonrasında cihaz uygulama yoluyla ideal sıcaklık derecesini ve sulama zamanlarını hatırlatıyor. Ayrıca anlık görüntülerle bitkilerin durumunu da paylaşıyor.

SproutsIO

Bir saksı gibi görünen SproutsIO da evde bitki yetiştiriciliği için geliştirilmiş ürünlerden biri. Dalga boyu ayarlı LED’leri ve bazı sensörleri bulunan cihaz bitkilere gereken ışığı ve sıcaklığı verebiliyor. Yerleşik kamerası bulunan SproutsIO’u akıllı telefondan kontrol etmek mümkün. Cihaz ayrıca tabanındaki suyu sirküle edebilmek için bir karıştırıcı da kullanıyor. 

Ava Byte

Sırada masaüstünde akıllı bir bahçe oluşturulmasını sağlayan Ava Byte var. Yapay zeka sensörleri bulunan cihaz da diğerleri gibi akıllı telefona bağlanıyor. Farklı bitki türlerine göre ışık ayarlaması yapabilen Ava Byte, bir kamera ile sürekli olarak bitkileri takip eder. Şirketin iddiasına göre bitkiler Ava Byte ile normal yöntemlere göre üç kat daha hızlı büyür.

Bu bahsettiğimiz ürünler ne yazıkki şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde satılıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz