Evde çalışırken bilgisayarınızdan nasıl daha iyi yararlanırsınız?

0
203 Okunma

Cihazlarınızdan, uygulamalarınızdan ve diğer şeylerden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair ipuçları, rehberler ve tavsiyelerden oluşan bir koleksiyon hazırladığımız PembeTeknoloji’ye hoş geldiniz.

İş dünyası değişiyor ve giderek daha fazla insan kendilerini uzaktan çalışırken buluyor.

Şahsen, evden çalışmayı seviyorum çünkü bu, İstanbul’un yoğun saatlerinden kaçınmam anlamına geliyor ve işimi kendi hızımda yapmama izin veriyor.

Bunu söyledikten sonra, uzak bir işçi olmak biraz monoton hale gelebilir ve kendimi odaklanmış ve üretken kalmak için mücadele ederken buluyorum.

Bunu akılda tutarak, üretkenliğinize yardımcı olacak ve sizi işvereninizin iyi niyetinde tutacak, ev bilgisayarınızı kurma hakkında öğrendim birkaç ipucu ve püf noktası bir araya getirdim.

evden çalışmak ile ilgili görsel sonucu

Masaüstünüzü temizleyin

‘Düzenli ev, düzenli zihin’ zihniyeti için söylenecek çok şey var ve aynı şey masaüstünüz için de geçerli.

Benim gibi bir şeyseniz, bilgisayar masaüstünüzün bitmeyen ekran görüntüleri, resimler ve belgelerle dolu büyük bir “hurda çekmecesine” dönüşmesi kaçınılmaz olabilir.

Buna bir son vermek için,  gereksiz tüm dosyaları silin ve ihtiyacınız olanları daha iyi nasıl düzenleyebileceğinizi düşünün.

Şahsen, masaüstü duvar kağıdı düzenleyicisini denemeyi tavsiye ederim.

Her çeşit stille geliyorlar, o yüzden sadece sizin için işe yarayan birini seçiyorsunuz ve ona uymaya çalışıyorsunuz. Ayrıca gittiğiniz her yere yanınızda götürebileceğiniz harika, görsel bir yapılacaklar listesi olarak faydalarını ikiye katlıyorlar.

Spotify Lite geldi

Kısayolların gücü

İki seçeneğiniz vardır: aynı işlemleri tekrar tekrar yapmak için menülere tıklayarak veya klavye kısayollarının gücünden yararlanarak zamanınızı harcayabilirsiniz.

Mac kullanıcıları, sistem tercihlerinde herhangi bir uygulamanın menü komutları için kısayollar oluşturabilir.

PC’de çalışıyorsanız, herhangi bir uygulamayı açmak için kısayollar yapabilirsiniz.

Ä°lgili resim

Tarama süresini kısaltın

İnternet, dev bir tavşan deliği gibidir ve çalışırken kendinizi disipline etmekte pek iyi değilseniz, cezbedici olmak kolaydır.

Zehiriniz (tarama, kişisel e-posta veya sosyal medya) ne olursa olsun, çalışma saatlerinde dikkatinizi en aza indirmenin bir yolunu bulmanız gerekir.

Bunu, belirli zaman aralıklarında belirli web sitelerini engellemenizi sağlayacak Cold Turkey gibi bir internet engelleme aracı yükleyerek yapabilirsiniz .

Ä°lgili resim

Açık sekmelerinizi yönetin

Belirli bir zamanda çok fazla sayıda sekme açıldığından ve istemeden ihtiyacım olanı kapattığımla tanınıyorum. O yüzden en çok ihtiyacınız olanın dışında gereksiz yere açılan tüm sekmeleri kapatmanızı öneririm.

Ä°lgili resim

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz