Evden çalışanlar için verimlilik artırma yolları!

0
219 Okunma

Yeni nesil iş modellerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Evden çalışma kavramı artık sürekli olarak duyduğumuz bir şey. İnternet sayesinde mevcut gelirinize bir ek gelir sağlamak oldukça kolay. Zaman içinde bu ek gelir, gelirinizin tamamını bile kapsayabilir. Ekonominizi sürdürülebilir yapmak için teknolojinin ve internetin nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle işe bir blog açarak başlamak size bambaşka bir dünyanın kapılarını açabilir. 

İnternet üzerinden, nerede olursanız olun yürütebileceğiniz işlerde ihtiyacınız olan en önemli şey ise verimlilik. Yeni inşa ettiğiniz bir bebeğiniz var ve ona ilk adımlarını attırabilmek için ciddi bir enerjiye ihtiyacınız var. Bu yüzden verimliliğinizi artırmak için bazı yollara başvurabilirsiniz. 

Günü önceliklerinize bölün

Güne erken başlamak atacağınız tüm adımlarda sizi öne geçirir. Ancak sonrasında gününüzü doğru bir şekilde planlamalısınız. Kendinize günlük bir takvim yaratmakla işe başlayabilirsiniz. İlk aşamada çok yoğun bir gününüz olması çok mümkün değil. Bu yüzden kendinize yalnızca 3 maddelik bir takvim çıkarın. Bu maddelerden ilk sıradaki o gün mutlaka yapmak zorunda olduğunuz şey olmalı. İlkini yapmadıktan sonra diğer ikisi anlamsız kalacak kadar birbiriyle bağlantılı olursa, işe olan odağınız daha da artacaktır. 

Mesela bir gün planınızı şu şekilde olabilir;

  • Blog yazısı yaz
  • İşbirliği yapılabilecek kişileri ara
  • Sosyal medyadan gelen yorumları yanıtla

Dışarıya çıkın

Evde çalışmak fikri ilk aşamada kulağa hoş gelebilir. Ancak evde birçok dikkat dağıtıcı unsur var. Bu yüzden tüm gün evde kalmak hem verimliliğinizi azaltabilir hem de yaratıcılığınızı sınırlayabilir.Kendinize imkan yaratın ve dışarı çıkıp çalışın. Kendinizi aynı zamanda bir kahve ile de ödüllendirin.

Bir grup bulun

Yeni işinizi ilk kurduğunuz aşamada çoğunlukla yalnızsınızdır. Bu sessizlik bir süre sonra canınızı sıkar. Burada yine internetin ve sosyal medyanın nimetlerinden faydalanın. Kendinize, sizinle aynı işleri yapan bir insan topluluğu bulabilirsiniz. Bunun için Facebook’taki gruplara bakmanız bile yeterli. Aklınıza takılan her şeyi sorabileceğiniz bir grup insan sizin en iyi destekçiniz olabilir. Sizi destekleyen insanlar arttıkça veriminiz ve motivasyonunuz da artar. 

Sonuç olarak, evde çalışmak ilk olarak cesaret ister. Ancak siz istediğiniz zaman hiçbir şey imkansız değil. Yeni bir bebek dünyaya getirin ve acele etmeden, yavaş yavaş onun büyümesini bekleyin. Sizi ne kadar mutlu ettiğine inanamayacaksınız.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz