Efsane Lego artırılmış gerçeklikle zenginleşti!

0
138 Okunma

Günümüzde Minecraft ya da Fortnite gibi bilgisayar oyunları Lego’lara göre çocukların ilgisini daha çok çekiyor. Ancak gerçek şu ki bu oyunlar uzun vadede çocuklar için çok da faydalı değil. Plastik tuğlalarla yeni bir dünya yaratmak ise genç beyinler için bir jimnastik niteliğinde. Bu yüzden Lego teknoloji ile kendi yeteneklerini bir araya getirdi. Artırılmış gerçeklik teknolojisini kendine adapte eden Lego, çocuklara telefonlarını kullanarak yeni setler inşa etme fırsatı sunuyor. 

Daha öncesinde de Lego artırılmış gerçekliği kullanarak oyuncakların önizlemesinin yapılabildiği Lego Playgrounds uygulamasını hayata geçirmişti. 

Yeni sistem ile çocuklar ilk olarak geleneksel Lego tuğlalarını kullanarak istediği şekilde bir alan inşa ediyor. Bu alana akıllı telefon tutulunca ise ekranda farklı bir aksiyon ortaya çıkıyor. Uygulama üzerinden bazı görevler veriliyor. Bu sayede efsane Lego oyunu, dijital ve interaktif bir hal alıyor.

Lego geliştirdiği Hidden Side’ı bağımsız bir oyun hizmeti olarak kullanmayı planlıyor. Bu yüzden ilerleyen aşamada çocuklara verilen uygulamalar daha da geliştirilecek. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz