FaceApp güvenlik riski taşıyor mu?

0
519 Okunma

Geçtiğimiz günlerde FaceApp yeni yaşlandırma özelliği ile tekrar gündeme geldi. Yeni filtreleri ile kullanıcılarını daha yaşlı veya genç gösteren uygulamanın popülerliği gittikçe artıyor. Peki FaceApp güvenlik riski taşıyor mu?

Instagram beğeni sayıları kalkıyor

FaceApp güvenli mi?

ABD Senatosu lideri Chuck Schumer’in iddiasına göre FaceApp güvenlik riski taşıyor. Daha önce de 2017 yılında piyasaya sürülen yazılım, etnik köken filtreleri nedeniyle ırkçılık suçlamalarına maruz kalmış ve filtrelerini kaldırmak zorunda kalmıştı.

Chuck Schumer

FaceApp yaşlandırma uygulamasının ulusal güvenlik ve mahremiyet açısından riskli olduğunu iddia eden Chuck Schumer konuyla ilgili soruşturma talebinde bulundu.  FBI Direktörü ve Federal Ticaret Komisyonu Başkanına konuyla ilgili mektup yazan Schumer, kullandığı filtreler ile insanların yüzlerini yaşlandıran uygulamanın ulusal güvenlik riski taşıdığını belirtti.

FaceApp uygulama ekibinin yaptığı açıklamaya göre ise; Uygulama kullanıcı mahremiyeti açısından herhangi bir tehdit içermiyor veya kullanıcı verilerini üçüncü bir şahısla paylaşmıyor. Yapılan araştırmalara göre uygulamanın kodunda veya ağ trafiğinde diğer uygulamalardan farklı bir şey yok. Ancak uygulamanın kişisel verilere ve fotoğraflara erişim talep etmesi gizlilik ve mahremiyet açısından kullanıcı sağlığını tetikler nitelikte.

Senato lideri Chuck Schumer ise olayın üstüne gitmeye devam edeceğini bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz