Facebook aşı karşıtı reklamlara savaş açtı!

0
295 Okunma
facebook aşı, facebook reklamlar, facebook

Facebook, yalan haberleri engellemek amacıyla platform üzerinde daha sıkı denetimler yapmaya başladı. Koronavirüs için aşı çalışmaları dünyanın her yerinde devam ederken Facebook üzerinde tüm aşılara karşıt reklamlar yapılıyor. Bu duruma el atmak isteyen platform yönetimi aşı olmaktan caydırmayı amaçlayan reklamları yasakladı.

Facebook aşı karşıtı reklamları yasaklıyor

Şirketin açıklamasına göre, “COVID-19 aşısı dahil olmak üzere aşılarla ilgili yasaları veya hükümet politikalarını savunan veya bunlara karşı çıkan reklamlara hala izin verilmektedir. Facebook, kullanıcıların arkalarında kimin olduğunu bilmesi için bu tür reklam kampanyalarını yürüten herhangi bir grubun yayınlarına “Ödeyen” etiketi koyarak belli edecek.”

facebook aşı, facebook reklamlar, facebook,

Bu tür reklamların iyi nedenleri vardır. Örneğin, kampanya sezonunda bir koronavirüs aşısı politize olurken, hükümetin sırf oy kazanmak için seçimden önce bir aşıya acele edebileceğine dair bazı endişeler var. Ancak potansiyel olarak sadece koronavirüs için değil tüm aşılara karşıt olan ve kullanıcıları caydırmak isteyen reklamlar yasaklanacak.

Facebook’un açıklaması, bu konulara yaklaşımını “düzenli olarak iyileştirdiğini” ve gelecekte yaptırımları genişletebileceğini söylüyor.

Kar amacı gütmeyen sağlık grubu The Public Good Projects’in CEO’su Dr. Joe Smyser yaptığı açıklamada, “Facebook’u nihayet bu eylemi gerçekleştirdiği için alkışlıyoruz,” dedi. Reklamlar önemlidir, ancak yanlış bilgilerin nasıl yayıldığı daha önemli.”

Apple Watch SE aldım! Kutusundan çıkarıyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz