Facebook eleştiri oklarının hedefinde!

0
71 Okunma

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook yeni bir skandalla gündeme geldi.  Emojipedia‘dan Jeremy Burge, Facebook’un iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin kullanıcıların güvenliğini güçlendirmekten çok zayıflattığını iddia etti. 

İki faktörlü kimlik doğrulamasında verilen telefon numaralarının reklam hedeflemeleri için kullanıldığı daha önceden ortaya çıkmıştı. Yeni skandal ise, telefon numaranızı bilen herkesin sizi Facebook’tan bulabileceği gerçeğini ortaya koydu. Burge bu açığı ekran görüntüsü alarak paylaştı. Bu paylaşımın ardından Facebook eleştiri oklarının hedefi oldu. 

Daha önce Facebook’a telefon numaranızı eklemiş ve bunu kimsenin görmemesi için kapatmış olabilirsiniz. Ancak yine de sizi numara ile bulmanın çok kolay olduğunu unutmayın. 

Facebook’un yeni açığından daha az etkilenmek için yapmanız gereken bir ayar bulunuyor. Bunun için Facebook gizlilik ayarları bölümüne girip “Facebook’ta kayıtlı telefon numaranı aratarak seni kimler bulabilir?” sorusunun cevabını “Arkadaşlar” olarak değiştirebilirsiniz. Böylelikle Facebook’tan arkadaşınız olmayan ya da hiç Facebook hesabı olmayan kişiler sizi bulmakta zorlanacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz