Kameralı kapı zili için ‘hack’lenme tehlikesi!

0
265 Okunma

Daha fazla güvenlik için akıllı görüntüleme sistemleri ile evlerimizi koruma altına alıyoruz. Kameralı kapı zili sayesinde zilimizi çalan kişinin kim olduğunu görüp, gönül rahatlığıyla kapıyı açabiliyoruz. Ancak BullGuard isimli şirket, bu sistemlerdeki saldırı tehlikesini gözler önüne seren bir araştırma yaptı.

Şirketin açıklamasına göre, hackerlar kapı kilidini hackleyerek sahte görüntü ile ev sahibini kandırabiliyor. Bu tehlike ilk olarak Ring isimli akıllı kilit sistemleri geliştiren şirketin ürünlerinde kendini gösterdi. Söz konusu güvenlik açığı şirket tarafından giderildi ancak önemli bir kullanıcı kitlesinin hala risk altında olduğu konuşuluyor. 

Ring konu ile ilgili yaptığı açıklamada müşterilerinin güvenliğine verdiği önemin altını çizdi. Bu yüzden uygulamadaki sorunu hızla çözdüğünü söyleyen şirket, kullanıcılarını son güncellemeyi indirmeleri konusunda uyardı. 

Güvenlik kaygıları akıllı ev endüstrisindeki en önemli sorunlardan biri. Üreticilerin güvenlik tarafında çok daha fazla iyileştirme yapması ve insanların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekiyor. 

Sahte görüntü sayesinde etkisiz hale getirilebilen kameralı kapı zili birçok saldırıyı beraberinde getirebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz