Facebook, LG ve Razer corona virüsü yüzünden çalışanlara yasak getirdi

0
205 Okunma
facebook-lg-ve-razer-corona-virusu-yuzunden-calisanlara-yasak-getirdi-1

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Çin’e çok uzak olan ülkelerde bile herkes tarafından önlemler alınmasına neden oldu. Büyük korkuya ve paniğe neden olan bu virüs yüzünden Çin’de tam 13 şehir karantina altına alındı ve resmen hayat durdu. Çin’den yılbaşı tatili için başka ülkelere giden vatandaşlar ise havalimanlarında kontrol edilerek ülkeye sokuldu. Bunun etkisi teknoloji devi şirketlere de oldu. Bundan en çok Çin’li şirket Huawei etkilenmişti. İlk olarak ABD’li şirketler kısıtlamalar getirdi. Bunun ardından Facebook, LG ve Razer corona virüsü yüzünden çalışanlara yasak getirdi. Çok tehlikeli olduğu bilinen bu virüsten korunmak için Güney Koreli şirket LG tüm çalışanlarına direkt Çin’e gitme yasağı uyguladı. Facebook ve Razer ise kısıtlamalar getirdi.

Bloomberg’e göre Facebook çalışanlarını zorunlu olmadıkça Çin’e göndermiyor ve şirket, yakın zamanda Çin’den geri dönen çalışanlara evden çalışmalarını da söylüyor. Çin’de Facebook yasaklı olmasına rağmen ABD’li şirketin Çinli tedarikçilerin Oculus sanal gerçeklik kulaklıklarını ve Portal görüntülü sohbet cihazları ailesini üretmek için ofisleri bulunuyor.

facebook-lg-ve-razer-corona-virusu-yuzunden-calisanlara-yasak-getirdi

 

Popüler dizüstü oyun bilgisayarları ve aksesuarları yaptığı bilinen Kaliforniya merkezli Razer de virüs salgınına karşı önlemler aldığını duyurdu. Razer sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Şirketimiz seyahatleri kısıtlıyor ve çalışanlara evden çalışmalarını tavsiye ediyor.” dedi. Facebook gibi Razer de corona virüsü salgını olan Çin’de ofislere sahip durumda. LG ise çalışanlarına tam yasak uyguladı ayrıca Çin’de bulunan çalışanlarına hemen evlerine dönmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Şu ana kadar 100 ölüm gerçekleşti ve dünya genelinde 4.000’den fazla vaka bildirildi, ancak büyük bir çoğunluğu Çin’in Wuhan kentinin Hubei eyaletinde bulunuyor. Geçen hafta içinde ABD’de beş vaka doğrulandı. Almanya’da da virüs bulaşan birinin olduğu iddia ediliyor. Gittikçe yaklaşan bu salgın insanları korkutmaya devam ediyor.

WhatsApp o telefonlarla ilişkisini tamamen kesti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz