UpCall uygulaması ile arayan kişileri görüntüleyin

0
180 Okunma

Son günlerde telefona gelen aramaların kimden geldiğinin görünmesini sağlayan uygulamalar popülerleşti. Ancak Turkcell‘in UpCall isimli uygulaması gelen aramaları Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında göstererek güvenlik sorununun önüne geçiyor.

Çeşitli uygulamaların güvenliği ve ne gibi bilgilerimizi topladığı bilinmezken UpCall uygulaması kullanıcının kişisel verilerini koruyor. Günde ortalama 5 bin kişi tarafından indirilen uygulama 750 bin kişi tarafından da aktif olarak kullanılıyor.

İstemediğiniz numaraları engelleyin

Uygulamanın öne çıkan özellikleri arasında telefon rehberinde kayıtlı olmasa bile arayanın kim olduğunu telefon çalarken göstermesi, spam özelliği ile daha önceden belirlenen numaraları önemsiz arama olarak kullanıcıya bildirmesi, rahatsız etme seçeneği ile istenmeyen kişiler tarafından yapılan aramalara ”ulaşılamıyor” mesajı gönderilmesi gibi hizmetler yer alıyor.

Bunlar dışında sesli mesajları yazılı metine dönüştürebilen uygulama ile aynı zamanda konferans görüşmelerini daha hızlı yapabilmek için grup oluşturabiliyorsunuz.

Uygulama App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz