Facebook soğan fotoğrafını müstehcen diyerek kaldırdı

0
233 Okunma
facebook soğan, yapay zeka, facebook

Facebook’un çıplaklık ve cinsel açıdan müstehcen içerikleri için kullandığı yapay zeka soğanı ayırt edemedi. Kanada, Newfoundland’daki bir bahçe merkezi Facebook’tan soğan tohumları için yüklediği ve bazı soğanların fotoğrafını içeren bir reklamla ilgili bildirim aldı. Facebook soğan fotoğrafını “açıkça cinsel konumlandırmaya sahip ürünler” olarak nitelendirerek kaldırdı.

Facebook yapay zekası soğan fotoğrafını ayırt edemedi

Facebook çıplaklık barındıran içerikleri için bir yapay zeka kullanıyor. Ancak kullandığı bu yapay zekanın iyi şekilde işlemediği ortaya çıktı. Kanada’lı bir bahçe merkezinin reklam için kullandığı soğan fotoğrafını kaldırdı. Hatayı fark eden Facebook daha sonra durumu düzeltti ve AI denetleme teknolojisi tarafından otomatik olarak kaldırma işlemi yapıldığını söyledi.

facebook soğan, facebook, yapay zeka,

 

Facebook Kanada’dan Meg Sinclair “Çıplaklığı uygulamalarımızdan uzak tutmak için otomatik teknoloji kullanıyoruz. Ancak bazen bir soğanı tanımıyor, bilirsiniz. Reklamı geri yükledik ve işin sorunundan dolayı üzgünüz.” dedi.

Ancak bu hata şirketin ilk vukuatı değil. Facebook daha önce de nefret ifadeleri barındırdığı gerekçesiyle Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi’nden alıntılar içeren bir gönderiyi kaldırmıştı. Tabi bu hata da daha sonra düzeltilmişti.

Google, Android kullanıcılarına ev sesleri için bildirim yollayacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz