Google, Android kullanıcılarına ev sesleri için bildirim yollayacak!

0
636 Okunma
google ev sesleri bildirim, google bildirim, android,

Google, evdeyken Android kullanıcılarına hayatı kolaylaştıracak bir erişilebilirlik özelliğini kullanıma sunuyor. Google, Android kullanıcılarını ev sesleri için bildirim yollayarak uyaracak. Yeni özellik ile birlikte kullanıcıların telefonuna evdeyken zil sesi, havlayan köpek sesi ve ağlayan bebek sesi algılandığında bildirim gelecek.

Google ev sesleri için bildirim özelliğiyle işitme engellilere fayda sağlayacak!

Google yeni özelliğini sadece Android kullanıcılarının hizmetine açacak. İnsanlar evdeyken kulaklık taktığında sürekli tetikte olmak zorunda kalıyordu. Zil çaldığında, köpek havladığında ve bebek ağladığında duyabilmek için kulaklık kullanmak zor oluyordu. Tabi bunun yanında asıl sorun işitme engelli kişiler için oluyor.

Bu yeni özellik işitme engelli telefon kullanıcıları için oldukça işe yarayacak. Herhangi bir olay gerçekleştiğinde telefon bildirimi ile duymasalar da durumdan haberdar olabilecekler. Ayrıca, Canlı Altyazı uygulaması aracılığıyla Android 5.0 veya sonraki sürümleri çalıştıran tüm cihazlarda çalışacaktır.

Bu özelliği kullanıma sunan tek şirket Google değil. Apple da, iOS 14’teki erişilebilirlik paketinde benzer bir ses algılama özelliğine sahip. Ancak, arama devi size geçmişte bildirimler için olayların zaman çizelgesini de veriyor.

Cem Yılmaz’ın yeni dizisi Erşan Kuneri Netflix’te yayınlanacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz