Facebook, topluluklara 1 milyon dolar yatırım yapacak!

1
180 Okunma

Facebook, 1 milyon dolar yatırım yapacağı Facebook Topluluk Liderleri Program’ını duyurdu.

8-9 Şubat‘ta Londra‘da düzenlenen Facebook Communities Summit (FCS) etkinliğinde duyurulan Facebook Topluluk Liderleri Programı ile yatırım kapsamında topluluk oluşturan ve onlara liderlik eden kişilere 1 milyon USD yardım yapılacağı açıklandı.

Türkiye’den seçilen Mide Lobisi, İhtiyaç Haritası, Bisikletli Kadın İnisiyatifi, Araştıran Anneler, Saçım Saçın Olsun, Interrail Türkiye ve Kalpler Erisin grupları da etkinlikte yerlerini aldılar. Avrupa’nın dört bir yanından gelen 300 topluluk liderine yani Facebook ürünleri tanıtıldı. Bunun dışında Londra’daki mühendislik ekibinin üzerinde çalıştığı ve insanları Facebook’ta güvenli tutmaya odaklanan teknolojiler de liderlere tanıtılan bir diğer önemli konuydu.

Program kapsamında liderlerin sorun ve taleplerini dinleyen Facebook, grupların etkili sonuçlar elde edebilmeleri için ihtiyaçları olan yardımı uygulama ve hizmet ailesi ile sunduğunu açıkladı.

Topluluk Lideri Programı’nın özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Programın İhtisas ve Burs ayağı kapsamında dünyanın dört bir yanından topluluk liderlerine fon sağlanacak
  • En fazla beş topluluk lideri seçilerek her biri tasarılarını finanse etmeleri için 1,000,000 dolara varan ödül kazanacak.
  • En fazla 100 lider, burs programı için seçilerek belirli topluluk girişimleri için kullanılmak üzere her biri 50,000 dolara varan hibe kazanacak.
  • Topluluk Liderliği Grupları, yerel toplulukların liderlerini yüz yüze buluşturacak ve onlara yapma fırsatı sağlayacak
  • Topluluk Liderlerine Özel Facebook Grupları ile İngiltere ve ABD’de 10.000’in üzerinde grup lider bir araya getirilecek .

Grup liderleri ve üyeleri için yeni araçlar geliştiren Facebook, aynı zamanda mühendislik ekibini geliştireceğinin de duyurusunu yaptı.

Geliştirilecek olan mühendislik ekibinin en önemli konuları arasında sahte hesapları tespit etmek ve durdurmak, insanları zarardan korumak, şikayet yöntemlerini iyileştirmek gibi konular yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz