Sosyal medya hesaplarını silen kişilerin itirafları!

1
5.030 Okunma

Sosyal medya kullanımının arttığı günlerden beri ortaya çıkmış olan ve insanları giderek etkisi altına alan ‘Sosyal Medya Detoksu‘ dediğimiz olay kimileri için işe yarayabiliyorken kimileri için de ters etki yapabiliyor.

Mashable‘dan derlediğimiz habere göre, sekiz adet sosyal medya kullanıcısına hesaplarını neden kapattıkları soruluyor ve aldıkları cevaplar ise ilgi çekici.

1.Amanda, 25

Platform: Facebook

Uzak kaldığı süre: 3 ay ve devam ediyor

Sebebi: ”Facebook’u bilerek bırakmadım. Bir sabah uyandığımda hesabım hacklenmişti.”

”İlk başta hesabımı geri almak için çeşitli yolları denedim ancak bu çok zorlu bir aşamaydı. Daha sonra ara vermenin daha iyi olabileceğini düşündüm ve Facebook’a şikayet ederek hesabımı kapatmalarını istediğimi söyledim. O zamandan beri platformdan uzak bir hayat yaşıyorum.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Şu sıralar yeni taşındığım şehirde iş arıyorum ve Facebook, bulunduğum çevrede neler olduğunu öğrenebileceğim güzel bir platform. Kendimi iyice soyutlamak istemiyorum, muhtemelen eninde sonunda geri döneceğim.”

2.Natali, 33

Platform: Facebook

Uzak kaldığı süre: 2 yıl ve devam ediyor.

Sebebi: ”Daha önce uzun süre yaşadığım bölgeden ayrıldım ve yeni bir hayata başlamak için Facebook üzerindeki arkadaşlarımla iletişimimi devam ettirmek istemedim.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Kapattığımdan beri gerçekten mutluyum ve hesabımı aktive etmek gibi bir planım yok.”

3.Austin, 22

Platform: Twitter, Snapchat ve Facebook. (Instagram uygulamasını silmişti ancak sevgilisinin fotoğraflarını beğenebilmek için uygulamayı tekrar indirdi.)

Uzak kaldığı süre: 1 ay ve devam ediyor.

Sebebi: ”Yeni yıl hedeflerimi düşünüyordum ve yeni yıl için ilgimi kitap okumaya yönlendirmeyi hedefledim. Eskiden çok okurdum ve artık neden daha az kitap okuduğumu önce anlayamadım. Daha sonra sosyal medya platformlarında çok fazla vakit öldürdüğümü fark ettim ve bütün sosyal medya hesaplarımı kapatmaya karar verdim.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Eğer bir gün geri dönmeyi düşünürsem bu sefer zamanımı daha dikkatli kullanırım.”

4.Monica-Tezla, 39

Platform: Twitter, Snapchat

Uzak kaldığı süre: 1 yıl ve devam ediyor

Sebebi: ”Bu platformlar bana ihtiyacım olan haber ve gelişmeleri vermiyorlar. Kapattığımdan beri haberleri ve kültürel gelişmeleri sabah haberlerinden, Facebook ve Instagram’dan ediniyorum.”

”Çoğu zaman yorulmuş hissediyordum. O kadar fazla sosyal medya hesabım vardı ki zamanımın çoğunu bütün sosyal medya platformlarındaki gelişmeleri kaybetmeyeyim diye harcıyordum.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Belki. Henüz bunun hakkında düşünmedim.”

5.Tyler, 27

Platform: Facebook

Uzak kaldığı süre: 1 hafta ve devam ediyor.

Sebebi: ”Geçen hafta telefonunmdan Facebook’u sildim daha sonra kendimi orta okuldan beri konuşmadığım arkadaşımın çalışma masasını inşa etmesine yardım ederken buldum.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Hayır.Tamamen uzaklaştım ve artık nerdeyse bilgisayarımı bile açmıyorum.”

6.Cheryl, 26

Platform: Facebook

Uzak kaldığı süre: 5 yıl ve devam ediyor.

Sebebi: ”Bir erkek yüzündendi demekten nefret ediyorum ama evet, bir erkek yüzündendi. Eski erkek arkadaşım hesabını aktive etmişti ve onun paylaşımları üzerine yaptığım analizler canımı sıkmaya başlamıştı. Ani bir kararla hesabımı kapatmaya karar verdim.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Hayır! Hayatımdan memnunum ve hangi arkadaşımın Trump’a oy verdiğini öğrenmek istemiyorum.”

7.Lilli, 15

Platform: Instagram

Uzak kaldığı süre: 2 hafta ve devam ediyor.

Sebebi: ”Zamanımın çoğunu alıyordu ve benim buna bir dur demem gerekiyordu. Bir süre sonra sevdiğim şeyleri yapmaktan vazgeçtiğimi farkettim.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Uygulamayı tekrar indirdim ancak kendi kişisel hesabımı sildim. Şimdi sadece köpeklerim için açtığım hesap var ve bu çok fazla zamanımı almıyor.”

8.Stephanie, 25

Platform: Twitter, Instagram

Uzak kaldığı süre: Twitter, 2 yıl ve devam ediyor. Instagram,1 yıldır kapalı.

Sebebi: ”Instagram, benim kendimi başkalarıyla kıyaslamama sebep oluyordu ve Twitter pek yapıcı bir platform değildi.”

Geri dönmeyi düşünüyor mu?

”Facebook’ta hesabım hala var. Böylece arkadaşlarımla iletişimde kalabiliyorum. Bütün sosyal medya hesaplarımı sileceğimi düşünmüyorum.”

1 Yorum

  1. Yuh masable haberi bu, ayıp yani
    Let me also write in English idiots like you think they are technews editors in turkey while all you do is copy and paste, morons

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz