Facebook ve Spotify’dan iş birliği: Project Boombox

0
146 Okunma
Project Boombox

Sosyal medya devi Facebook; kullanıcılarının müzik dinlemelerini kolaylaştıracak yeni bir özellik için Spotify ile iş birliği yaptı. Mark Zuckerberg’in katıldığı bir Discord sohbetinde duyurusu yapılan özellik Project Boombox adını taşıyor.

Project Boombox ile Facebook ve Spotify birleşiyor

Facebook, kullanıcılarının uygulamadan ayrılmadan Spotify müziğini dinlemelerine imkan tanıyacak yeni bir proje başlattı. Spotify ile yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkan Project Boombox sayesinde artık sosyal medya da gezinirken platformdan ayrılmadan müzik dinleyebileceksiniz. Ayrıca içerik üreticileri ve sanatçılar bu özellik ile eserlerini sosyal medya da daha kolay bir şekilde paylaşacak. Facebook tarafından karlı olan bu birleşim, Spotify için de büyük avantaj sağlıyor. Podcast servisini daha geniş kitleye duyurmak isteyen Spotify, iş birliği ile daha geniş kitlelere ulaşacak.

 

Facebook tarafında ki tek yenilik bununla da bitmiyor. Project Boombox projesinin yanı sıra Soundbites üzerinde de çalışan Facebook; bu servis ile kısa ses kliplerine yer verecek. Soundbites  sayesinde kısa ses klipleri kaydedecek ve bunları ana sayfanızda paylaşabileceksiniz. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama da çalışmaların başladığı iki proje için de henüz bir kullanım tarihi vermedi.  Fakat özelliklerin kısa zaman da kullanılabilir olması bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz