Facebook’tan beğeni sayısı için yeni hamle!

0
181 Okunma

Geçtiğimiz ay Instagram‘ın beğeni sayılarını gizleme özelliği için bazı ülkelerde testlere başlamasının ardından, Facebook’ta da beğeni için yeni hamle haberi geldi. Kısa süre içerisinde Facebook beğeni sayıları da kaldırılacak!

Yeni iPhone 11 modelinde neler olacak?

Facebook beğeni sayıları kaldırılacak!

Geçtiğimiz aylarda birçok sızıntı Instagram’ın beğeni sayılarını kaldırma kararı alacağını gösteriyordu. Ardından Instagram tarafından resmi açıklama geldi. Instagram beğeni sayısını kaldırarak BrezilyaAvustralyaYeni ZelandaİtalyaİrlandaKanada ve Japonya’da kullanıcı testlerine başladı.

Instagram

@instagram

We’re currently running a test that hides the total number of likes and video views for some people in the following countries:

✅ Australia
✅ Brazil
✅ Canada
✅ Ireland
✅ Italy
✅ Japan
✅ New Zealand

Resmi Twitter'da görüntüle
32,6 B kişi bunun hakkında konuşuyor
https://pembeteknoloji.com.tr/10-eylul-apple-etkinliginde-neler-tanitilacak-19517/

Bugün ise Facebook‘un da beğeni sayılarını kaldıracağını gösteren görüntüler Tersine Mühendislik Uzmanı Jane Manchun Wong tarafından sızdırıldı. Instagram’da başlatılan testlerde olduğu gibi Facebook’ta da kullanıcılar kendi gönderilerindeki beğenileri görebilecek fakat başka kullanıcıların beğeni sayılarını görüntüleyemeyecek.

Aslında temelde platform üzerindeki kullanıcıların sadece gönderilere odaklanması bekleniyor. Yani bu yeni güncelleme ile beğeni sayıları kaldırılarak, kullanıcıların alınan beğeni veya yorumlara değil paylaşılan fotoğraflara ve videolara odaklanmaları isteniyor.

Fakat bu noktada popüler sosyal medya platformları Instagram ve Facebook, kullanıcıların etkileşimlerinin düşmesinden de endişe ediyor. Eğer kullanıcı etkileşimlerinde büyük bir düşüş yaşanmazsa bu özelliğin Instagram için de Facebook için de bütün kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Kullanıcı gözünden bakacak olursak da bu özellik ile platformlarda gönül rahatlığıyla paylaşım yapma devri başlayacak gibi duruyor. Özellik için henüz net bir tarih verilmedi fakat kısa süre içerisinde testlerin tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz