Facebook’un Clubhouse rakibi özelliği kullanıma sunuldu

0
186 Okunma

Çıktığı günden bu yana popülerliği ile gündemden düşmeyen Clubhouse; Facebook’u da kendine rakip yapmayı başardı. Facebook geçtiğimiz haftalarda duyurusu yaptığı Clubhouse türevi özelliğini piyasa sürdü. İşte detaylar

Facebook Live Audio Rooms özelliğini kullanıma sundu

audio rooms

Sesli sohbet odaları olarak popülerleşen özellik Live Audio Rooms adıyla platformda yerini aldı. Çıktığı günden bu yana adeta rakip toplayan Clubhouse; ilk olarak Twitter Spaces ile karşı karşıya kaldı. İnsanların oda kurarak sesli sohbet etmesine imkan tanıyan bu özellik Facebook platformuna da yeni bir özellik kazandırdı.

TikTok akımı yine can aldı!

Şimdilik sadece ABD’li kullanıcılara açılan özelliğe uygulama ana sayfasından erişim yapılıyor. Facebook özelliği bünyesine katarken çeşitli eklemelerde de yaptı. Ses odaları için Facebook’u tercih eden içerik üreticileri buradan gelir kazanacak. Hayranlar veya dinleyiciler içerik üreticilerin profilinden “yıldız” satın alarak üreticiye destek olabiliyor. Facebook bu özelliğin yanı sıra podcast özelliği de kullanıcılar sundu. Yeni güncellemeden sonra artık ana sayfada gezinirken podcast dinlemek mümkün olacak. Şimdilik sınırlı sayıdaki kişiler çalışan bu hizmetin yakın zaman da genişleyeceği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz