TikTok akımı yine can aldı!

0
144 Okunma
TikTok alışveriş özelliği ile gündemde

Sosyal medya platformu TikTok yine bir ölüm haberi ile gündemde. Daha önde de benzer şekilde birçok gencin hayatını kaybetme sebebi olarak gösterin platform; bu kez de 9 yaşındaki çocuğun ölümden sorumlu tutuluyor.

TikTok akımı 9 yaşındaki çocuğun canına mal oldu

Kullanım yaşı gittikçe düşen sosyal medya platformları çocuklar için tehlike oluşturuyor. Ebeveyn takibinden uzak kullanılan sosyal medya platformları nedeniyle psikolojik ve fiziksel sıkıntılar yaşanması artık nerdeyse normal kabul ediliyor.  Geçtiğimiz hafta ABD’de yaşanan olayda da TikTok’daki bir akımın sebep olduğu iddia ediliyor. Tennessee‘li aile, çocuklarını boynunda bir kemerle yerde yatarken buldu. Henüz 9 yaşındaki LaTerius tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın etkisinin geçmesi ile araştırmaya başlayan aile suçu TikTok platformuna yükledi. İddia edilene göre kişinin kendisini bayılana kadar nefessiz bırakması anlamına gelen “pass out challenge” çocuğun ölümünde etkin rol oynadı. Bahsi geçen akım, çocukları oldukça hızlı etkiliyor. Ocak aylarında da İtalya’da yaşanan benzer olay sebebi ile 10 yaşındaki kız hayatını kaybetmişti. Benzer birçok olayın yaşandığı akım ile ilgili tehlike gittikçe büyüyor.

Sosyal medya çocuk güvenliği konusundan sanılandan daha kötü durumda

İddialar karşısında sessizliğini koruyan TikTok henüz bir açıklama yapmadı. Henüz hukuki bir sürecin başlamadığı konu ile ilgili akımlara bir dur denilmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz