FaceTime en iyi şekilde nasıl kullanılır?

0
516 Okunma

Son dönemde görüntülü konuşma uygulamalarına oldukça yoğun bir ilgi var. Çünkü bir süredir sevdiklerimizi yalnızca bu şekilde görebiliyoruz ya da toplantılarımızı bu uygulamalar üzerinden yapıyoruz. Durum böyle olunca, bu uygulamaları verimli bir şekilde kullanmak da her zamankinden daha önemli hale geldi. Görüntülü konuşma uygulamalarının iOS ekosistemi tarafındaki başarılı temsilcisi tabii ki FaceTime. Peki, FaceTime’ı en iyi şekilde kullanabiliyor muyuz? Apple, FaceTime’dan en iyi şekilde yararlanmanın ipuçlarını yayınlayarak bizlere bu sorunun yanıtı bulma şansı verdi.

FaceTime en iyi şekilde nasıl kullanılır?

Eğer sizde ve görüntülü konuşacağınız kişide iOS ekosisteminden bir cihaz varsa, kullanmanız için en ideal uygulama tabii ki FaceTime.

Sevdiklerinizle keyifli sohbetler yapmak ya da çalışma arkadaşlarınızla iletişiminizi daha kolay hale getirmek için kullanabileceğiniz FaceTime, bazı detaylarla çok daha verimli hale gelebilir. Apple da bu ipuçlarını bir araya getirdi.

Grup FaceTime ile kalabalık görüşmeler

Daha fazla kişiyle görüşmek, Grup FaceTimesayesinde her zamankinden de kolay. Kullanıcılar FaceTime uygulaması ile bir Grup FaceTime görüşmesine 32 kişiye kadar katılımcı davet edebilir. Davet alan kullanıcılar görüşmeye iPhone, iPad ve Mac üzerinden sesli veya görüntülü olarak katılmayı tercih edebilir.

iMessage’da bir FaceTime sohbeti başlatmak mümkün

Mesajlar’daki birey veya grup sohbetinizde kişinin profil resmine veya yukarıdaki isme dokunun. Ardından FaceTime’a dokunun. Anında sohbet katılımcılarıyla bir FaceTime veya Grup FaceTime açılır.

Sohbete daha fazla katılımcı eklemek

İki kişi sohbet ederken, birini daha sohbete eklemeniz mümkün. Bunun için iPhone’da ekrana dokunup denetimleri açabilirsiniz. Denetimlerin üst kısmında yukarı kaydırın ve Kişi Ekle‘ye dokunun.

Memoji ve Animoji ile eğlence zamanı

iPhone X ile birlikte hayatımıza Face ID girdi. Artık Face ID özellikli bir iPhone ya da iPad modelinde kullanıcılar Memoji ve Animoji kullanabiliyor. Görüşme başladığında Efektler düğmesine dokunun, kullanmak istediğiniz Memoji’yi seçin, FaceTime görüşmenize kişiselleştirilmiş Memoji’nizle devam edin veya X düğmesine dokunarak Memoji olmadan devam edin.

FaceTime’da Live Photo çekin

FaceTime görüşmelerinde Live Photos özelliğini kullanarak ailenizle ve arkadaşlarınızla özel anları yakalayın. İç içe iki çember şeklindeki deklanşör düğmesine basmanız yeterli. Ardından Fotoğraflar uygulamasına giderek çektiğiniz fotoğrafları bulabilirsiniz.

Görüntünüzü sürükleyebilirsiniz

Bir FaceTimegörüşmesindeyken görünümünüzü ve görüşmedeki diğer kişilere nasıl görüneceğinizi değiştirebilirsiniz. Resim içinde resim penceresinin konumunu ayarlamak için görüntüyü herhangi bir köşeye sürüklemeniz yeterli. Mac’te yönü değiştirmek için imleci resim içinde resmin üstüne getirin ve oklara tıklayın veya trackpad’de iki parmağınızla döndürün.

FaceTime’ınıza çıkartma ve efekt zamanı

FaceTimeile yerleşik filtreleri kullanarak görünümünüzü değiştirebilir veya FaceTime görüşmenize çıkartmalar, etiketler ve şekiller ekleyebilirsiniz. iPhone’da ekrana dokunarak denetimleri açın, video görüşmenize yeni bir boyut kazandırmak için dilediğiniz filtreleri, çıkartmaları, metinleri veya şekilleri seçin.

32 kişi bir arada

Grup FaceTime özelliği, aynı anda birden çok kişiyle sohbet etmeyi kolaylaştırıyor. FaceTime uygulamasından bir Grup FaceTime başlatabilirsiniz veya Mesajlar uygulamasından bir grup sohbeti oluşturabilirsiniz. Konuşan kişinin karesi öne çıkarılır ve görünür olur. Sanal oyun partileri, happy hour’lar, aile buluşmaları ve daha fazlasını düzenleyebilirsiniz.

Ekran kaydı mı lazım?

FaceTimevideo görüşmenizin videosunu kaydetmek için öncelikle Ekran Kaydı özelliğini eklemeniz gerekir. Bunun için Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir’e gidin ve Ekran Kaydını seçin. Sonra Denetim Merkezi’ni açın, Ekran Kaydı simgesine dokunun ve FaceTime görüşmenizi açın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz