Fahrettin Koca yaz dönemi aşı planlarını açıkladı

0
278 Okunma

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirdiği röportajda ülkemizdeki aşılama sürecine dair bilgileri paylaştı. Koca, yaz döneminde 18, belki de 16 yaş üstü herkesin aşılanabileceğini belirtti.

Haziran ayında BioNTech aşısı geliyor

Bakan Koca, Haziran’da 30 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini, Uğur Şahin’in aşılama kampanyaya destek için Türkiye’ye davet edildiğini bildirdi. Sağlık Bakanı’nın açıklamasına göre Türkiye’ye Temmuz ayında 14 milyon doz daha BioNTech aşısı gelecek ve eylül ayının sonunda toplam doz sayısı 90 milyonu bulacak.

Aşı ile ilgili gelişmeler yalnızca bunlarla sınırlı değil. Sinovac aşısı ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Koca, önümüzdeki hafta itibariyle Çin’den yeni Sinovac aşılarının geleceğini ifade etti. Ayrıca aktarılan bilgilere göre Türkiye bugüne kadar 100 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik aşısı için anlaşma yaptı. Yaz döneminde 18 belki de 16 yaş üstü herkesin aşılanabileceğini belirten Sağlık Bakanı hedefe ulaşıldığı takdirde, 3-4 ay içerisinde, nüfusun yüzde 70’ine yakınının aşılanmasının mümkün olabileceğini bildirdi.

Kaynak: Yeni Şafak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz