Farklı özellikte iki maske: İkisi de kullanışlı duruyor!

0
353 Okunma
Farklı ozellikte iki maske-00

Corona virüsü salgını insanların pek çok alışkanlığını değiştirdi. Bu alışkanlıklardan birisi olan maske takma alışkanlığı artık dünyanın her yerinde gündelik hayata giriş yaptı. Hal böyle olunca sizlerle de pek çok çeşidini buluşturduğumuz maskeler ortaya çıkmaya başladı. Şimdi ise karşınızda farklı özellikte iki farklı maske modelinden bahsedeceğiz. Gelin bu maskelere yakından bakalım:

Farklı özellikte iki maske

Teknolojik maskelere daha önce haberlerimizde yer vermiştik. Bunlardan birisi olan ”çeviri yapabilen maske” oldukça ilginç görünüyor. Gündelik yaşama adapte edilen maskeler artık yeni özellikler kazandırılarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca da farklı ülkeleri ziyaret etmek zorunda kalan kişiler İngilizce’nin sık kullanılmadığı ülkelerde sorunlar yaşayabiliyor.

Mobil uygulamasıyla etkileşim halinde olan akıllı maske, dil çevirisi özelliği ile dikkat çekiyor. Şık ve sade bir tasarım ile kullanıcıya sunulan Donut Robotics imzalı maske, C-Face olarak adlandırılıyor. Önümüzdeki günlerde, ABD, Avrupa ülkeleri ve Çin’deki kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Farklı ozellikte iki maske-00

Eylül ayının başlarında ise Japonya’daki kullanıcılara sunulacak. Silikon yapıda olan maske, tek bir şarjla saatlerce kullanım sağlıyor ve kendi pili ile birlikte geliyor. Mevcut kumaş maskenizi telefonunuzla çalışan akıllı bir maskeye dönüştürmenizi sağlayan standart yüz maskesinin üzerine doğrudan uyarlanabilir hale gelebiliyor.

Bir diğer maske ise kullanan kişinin yüzünü kaplayan maskelere yönelik. Bu maskeler insanların yüzünü maskesiz bir şekilde gösteren ilginç bir tasarıma sahip. Kişilerin yüzlerinin bir çıktısıyla karşımıza çıkan maske, kullanan kişilerin yüzlerini beyaz bir maske ile kapatmak yerine, yüzlerini tamamlayan bir tasarıma sahip.

Farklı ozellikte iki maske-00

San Francisco’da bir tasarımcı kısa bir süre önce kullanıcının fotoğraflarıyla özel yüz maskelerini birleştiren bir tasarımı piyasaya sürdü. Oldukça eğlenceli ve başarılı olan bu tasarım, basit, minimal ve kullanım açısından da olumlu geri dönüşler alabilecek potansiyele sahip.

Yüksek çözünürlüklü olarak maskelere basılan yüzler, oldukça gerçekçi bir görünüm sağlıyor. Bunun yanında maskeler klasik kumaş maskeler gibi çamaşır makinesinde yıkanabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor.

Sizler için farklı özellikte iki maske modelini paylaşmış olduk. Gerçekten de alışkanlık haline gelmesi gereken bu maskelere alışmak için böyle tercihler yapmak elzem gibi duruyor.

Gülümsemenizi gösterebileceğiniz şeffaf maske

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz