Fitness saatleri kalorileri nasıl takip eder?

0
323 Okunma

İster basit bir spor bandı , ister gösterişli bir akıllı saat olsun, gün boyunca ilerlememizi izlemek için genellikle çeşitli araçlar kullanırız . Bu saatler, adım hedeflerinizi, egzersizler sırasında harcadığınız kalorileri ve uykunuzu izler. Ve daha iyi ekipmanın olmaması nedeniyle, çoğu zaman bu sayılara körü körüne güveniyoruz. İşleri daha da kötüleştirmek için, çoğu antrenmanları bu sayılara göre yönetiyor. Ama bu fitness saatlerinin kalorileri ve uykuyu nasıl takip ettiğini merak ettiniz mi? Peki rakamlar güvenilir mi?

Saatler kalorileri nasıl takip eder?

Fitness takipçileri tarafından kalori takibinden sorumlu olan temel faktörlerden biri kalp atış hızıdır. Bununla birlikte, iyi fitness takipçileri sadece kalp atış hızına güvenmez. Bunun yerine, yürürken, ayakta dururken, günlük yaşamınızı sürdürürken veya egzersiz yaparken kaybedilen kalori miktarını bulmak için karmaşık algoritmalar ve hesaplamalar kullanırlar.

Cihaz daha sonra bazal metabolizma hızını hesaplamak için kalp atış hızını ve yaş, boy ve cinsiyet gibi diğer faktörleri kullanır. Hatırlarsanız, bir hesaba kaydolurken bu bilgileri girmeniz gerekir. Bazal Metabolizma Hızı, vücudunuzun nefes almak, ısınmak, düşünmek ve hayati organları devam ettirmek gibi kendini devam ettirmek için enerji yakma hızıdır.

fitness-saatleri-kalorileri-nasil-takip-eder-1

Bunun dışında bu cihazlarda 3 eksenli ivmeölçerler ve jiroskoplar da bulunmaktadır. Bu sensör, gün boyunca aktivitelerinizi, adımlarınızı ve hızınızı takip eder. Daha sonra bunu kullanacak ve özellikle egzersizler ve egzersizler sırasında yüksek kalp atış hızınızı hesaba katarak matematiği yapacaktır. Hatırlarsanız, fitness takipçisi veya akıllı saat, bir antrenmana başladığınızda kalp atış hızınızı sürekli olarak izler.

 

Bu nedenle, kalori harcamasının her zaman bir tahmin olduğunu ve asla yerinde olmadığını hatırlamak her zaman iyidir. Bununla birlikte, yukarıdaki matematik, kas kütlesi, hormonal dengesizlik, metabolizma hızı vb. gibi birkaç önemli faktörü göz ardı eder . Örneğin, bileğinizdeki küçük cihaz, kas kütlesi ve yağ kütlesi gibi tüm ayrıntıları değil, yalnızca temel verilerinizi içerir. Bildiğiniz gibi, daha fazla kaslı bir kişi, daha fazla yağ kütlesi olan veya kassız birine göre muhtemelen daha fazla enerji yakar.

fitness-saatleri-kalorileri-nasil-takip-eder-2

İkincisi, metabolizma hızınızı saymaz. Metabolik hız, özellikle kilo kaybı için kalori saymak için fitness takipçinizi kullanırsanız, resme girer. Yani yavaş bir metabolizmanız varsa, fitness takipçiniz bu matematiği nasıl yapacağını bilemez. Son olarak, saatin pilini korumak için çoğumuz kalp atış hızı monitörünü sürekli değil, birkaç saatte bir devreye girecek şekilde ayarladık. Bu nedenle, arada küçük ama sıkı egzersizler yaparsanız veya doğaçlama bir karın egzersizi rutini yaparsanız, akıllı saatiniz tam sayıları not edemez.

Yani, fitness takipçileri ve akıllı saatler, bir özdeki kalorileri bu şekilde hesaplar ve izler. Mantra, sayıların yanlış olduğunu ve sadece bir tahmin olduğunu hatırlamaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz