iPhone ve iPad’de indirilen dosyalar nerede bulunur?

0
4.292 Okunma

Dosyaları ve ekleri iPhone’unuza kolayca indirebilir ve Dosyalar uygulamasını kullanarak bunlara erişebilirsiniz. iPhone’unuzda Fotoğraflar ve Videolar gibi dosyaları bile gizleyebilirsiniz. Ancak bazen zor olan şey, iPhone’unuzda indirilen dosyaları bulmak ve bunlara erişmektir. Neyse ki Apple, indirilen dosyalara göz atmak için Dosyaları sunar. Ancak, dosya adını ve dosyayı nereden indirdiğinizi bilmiyorsanız, bu dosyaları bulmak zorlaşır. Size zahmetten ve zamandan tasarruf etmek için indirilen dosyaları iPhone ve iPad’de nerede bulacağınızı göstereceğiz.

İndirilen dosyaları nasıl buluruz?

Dosyalar uygulaması iOS 11’in piyasaya sürülmesiyle birlikte geldi . Uygulama, Safari, Mail ve daha fazlası gibi uygulamalardan indirdiğiniz PDF formları, banka hesap özetleri ve e-kitaplar gibi dosyalarınıza erişmenize ve bunları yönetmenize olanak tanır. Ve Dosyalar uygulamasını açtığınızda, oradaki farklı klasörler arasında nerede arayacağınızı bulamıyorsunuz.

Varsayılan olarak, indirdiğiniz tüm dosyalar iPhone ve iPad’inizdeki Dosyalar uygulamasının iCloud Drive klasöründe saklanır. Dosyalar uygulaması, bunun için ayrı bir İndirilenler klasörü oluşturur. İPhone’unuzda eki nerede arayacağınızı hatırlamıyorsanız, İndirilenler klasörüne nasıl erişeceğiniz ve onu nasıl arayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1:  iPhone veya iPad’inizde Dosyalar uygulamasını açın.

Adım 2:  En üstteki iCloud Drive klasörüne dokunun.

Adım 3:  İndirilenler klasörünü seçin.

iphone-ve-ipad-de-indirilen-dosyalar-nerede-bulunur-1

İndirdiğiniz tüm dosyaları ekranınızda göreceksiniz. Hızlı Bak, Sıkıştır, Kopyala, Taşı, Paylaş vb. gibi diğer seçenekleri kullanmak için herhangi bir dosya veya klasör simgesine uzun süre basabilirsiniz. 

Artık resimler, belgeler, zil sesleri ve daha fazlası gibi indirdiğiniz tüm dosyalara erişebilirsiniz.

Ayrıca, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunarak ve seçenekler listesinden Yeni Klasör’ü seçerek İndirilenler menüsünde yeni bir klasör ekleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz