Ford otomobiller Android sistem ile akıllanıyor

0
266 Okunma
Ford Android işletim sistemi

Otomobil sektörünün en büyük isimlerden biri olan Ford, bundan sonraki araçlarında Android işletim sistemi kullanacak. Artık kullandığımız her eşyadan akıllı sistemler ve gelişmiş teknolojiler bekliyoruz. Ford şimdiden bu kulvardaki tercihini yaptı. Google ile anlaşma yapan Ford, araçlarında Android işletim sistemine yer verecek.

Hyundai’den çocuklar için büyük bağış!

Android işletim sistemi arabalarda nasıl kullanılacak?

Henüz yeni olan anlaşmanın ilk sürümleri 2023 sonrasında ancak karşımıza çıkacak. Bu tarihten sonra Ford tarafından çıkarılan her araçta Android işletim sistemi yüklü gelecek. Tesla araçlarda görmeye alışkın olduğumuz işletim sistemleri artık diğer otomobil markalarına da ilham oldu. Arabada daha iyi performans sağlamak isteyen kullanıcılar Farklı programlar ile bunu sağlamaya çalışıyor. Müzik dinlemek gibi yolculuklarını keyiflendirecek ve sürüş takiplerini kolaylaştıracak Android Auto ya da Apple CarPlay gibi uygulamalara ihtiyaç duyuyor. Otomobil devi Ford’un Google ile yaptığı anlaşma ile sürücülerin bu taleplerini ön yüklü şekilde karşılayabilecek.

Ford

Bu anlaşma ile otomobil piyasasında Android işletim sistemine geçen en büyük üreticiler ünvanına ulaşan Ford, işletim sistemi ile birçok özelliği bizlere sunacağını açıkladı.Özellikle uzun süre araç kullanan kişilerin önem verdiği detaylar, günlük araç kullanımlarındaki performansları da arttıracak. Daha kolay yönetilebilir sistemler ve daha akıllı uyarılarla yolculuklar güvenilir hale gelebilecek. Geçmiş dönemlerde yine Ford tarafından geliştirilen Bölgesel Tehlike Bilgisi gibi sistemler düşünüldüğünde sadece eğlence ve performans tarafında değil, güvenlik tarafında da ciddi farklar oluşturması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz